„Mikriukai“ nori dirbti trumpiau

Šaltuoju metų laiku maršrutiniai taksi uostamiestyje norėtų kursuoti valanda trumpiau. Šiuo metu paskutinieji vadinamieji mikriukai iš galutinių stotelių išvažiuoja apie vidurnaktį.

Šaltuoju metų laiku maršrutiniai taksi uostamiestyje norėtų kursuoti valanda trumpiau. Šiuo metu paskutinieji vadinamieji mikriukai iš galutinių stotelių išvažiuoja apie vidurnaktį.

Ilgiausiai po miestą kursuoja 8 ir 9 numeriu pažymėti maršrutiniai taksi. 6 ir 10 į paskutinį reisą išvažiuoja gerokai anksčiau.

Paskutinis 8 maršruto „mikriukas“ iš stoties išvažiuoja apie vidurnaktį ar pusvalandį po jo. Panašiu laiku iš miesto ligoninės išvažiuoja ir paskutinis 9 numeriu pažymėtas maršrutinis taksi.

„Siūlėme maršrutiniams taksi važiuoti ilgiau ar per visą naktį, bet jie atsisakė. Jei gautume tokį pasiūlymą, analizuotume“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pasak Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininko Airido Tamavičiaus, organizacijai priklausančių maršrutinių taksi įmonės niekada nebuvo išreiškusios noro dirbti visą naktį.

„Kaip tik yra atvirkštinis noras – trumpinti važiavimus iki 23 val. ne sezono metu. Šaltuoju metų laiku visas judėjimas mieste, 22 val. užsidarius parduotuvėms, po valandos baigiasi. Ilgiau būtų galima dirbti pavasarį, kai didesni žmonių srautai“, – tvirtino pirmininkas.

A.Tamavičiaus teigimu, trumpinti darbo laiko maršrutinių taksi įmonės neskuba.

„Verslo noras važiuoti tada, kada yra klientų, – suprantamas. Tačiau stengiamės elgtis socialiai atsakingai. Suprantame, kad žmonės turi turėti gerą susisiekimą. Negalima važiuoti tik tada, kai iš tikrųjų naudinga“, – pabrėžė pirmininkas.

A.Tamavičius tvirtino, kad maršrutiniams taksi kursuoti visą naktį būtų labai nuostolinga.

„Tam yra taksi. Žmogus išsikvietė į vietą ir nuvežė, kur reikia. Važiuoti visą naktį maršrutu pagal grafiką būtų labai nuostolinga. Savivaldybė maršrutinių taksi nedotuoja. Visas išlaidas įmonės dengia savomis lėšomis. Tad iliuzijos – važinėti per visą naktį – bendrovės neturi“, – pabrėžė pirmininkas.

Nuo gegužės uostamiestyje pradės kursuoti naktinis miesto autobusas. Jo maršrutas bus „Liepojos“–„Jūrininkų“ stotelės. Naktinis autobusas kursuos penktadieniais ir šeštadieniais.

Jis pradės kursuoti vidurnaktį, o baigs 5 val. Autobusas važiuos kas valandą. Numatoma, kad naktiniai autobusai važinės iki rugsėjo 1 dienos.

Išrinkti, kas aptarnaus naktinį maršrutą, pavyko tik iš antro karto. Pirmame konkurse nedalyvavo nė vienas dalyvis. Todėl nepavyko šio maršruto pradėti organizuoti praėjusią vasarą.

Naktinį maršrutą aptarnaus mažos talpos – iki 20 vietų autobusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zioma

zioma portretas
o kaune marsrutkes vadilos dirba per diena po 14-16 valandu ir niekam neidomu , siandien silainiuos maciau nulekusi nuo kelio ir isvertusi kelio zenkla tai yra tokio darbo pasekme!

Keleive

Keleive portretas
Valdzia tipo,ka sugalvoja,ta ir daro!?O prie ko tie zmones kur dirba,ju niekas net Neklause!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių