Minijos gatvėje – naujos kartos biurai

Uostamiestyje oficialiai atidarytas modernus verslo centras. Kelių aukštų biurų pastatas per metus iškilo griuvenos vietoje ir Minijos gatvę pavertė nauju traukos objektu. Būrį nuomininkų jau skaičiuojantis statinys yra draugiškas aplinkai, tausoja energiją, be to, jis pastatytas pagal naujausias technologijas.

Pirmoji kregždė

Ketvirtadienį Klaipėdoje duris atvėrė uostamiesčio gyventojų žvilgsnius traukiantis pastatas, įsikūręs adresu Minijos gatvė 19.

Tam, kad senas ir ilgai uždengtais langais stovėjęs pastatas būtų rekonstruotas bei sutvarkyta teritorija aplink jį, prireikė vienerių metų ir 1,5 mln. eurų.

„Daug metų važinėjame šia gatve ir matėme labai nemalonų vaizdą“, – iki šiol buvusią situaciją apibūdino atidarymo renginyje dalyvavusi Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Jos teigimu, savivaldybė ne kartą sulaukė skundų dėl ilgai netvarkomo statinio ir raginimų kuo greičiau imtis jo „reanimacijos“. Anot jos, situacija buvo beviltiška iki to laiko, kol pastato į savo rankas neperėmė dabartinis jo šeimininkas.

Vicemerė pastebėjo, kad tokių projektų, kurie traukia žmones į miestą, kuria naujas darbo vietas, Klaipėda tikisi ir daugiau, o duris atvėrusį statinį pavadino pirmąją kregžde.

Prisimena daugelį metų

Įmonių grupės „Stemma group“, kurios viena bendrovių ir valdo naują biurų centrą, pagrindinis akcininkas Martinas Gusiatinas neslėpė, kad šis pastatas jį sudomino dėl sąsajų su praeitimi.

Gerai žinomas verslininkas prisiminė jau prieš daug metų matęs bandymus vystyti šią teritoriją ir vėliau sekusį jos nykimą.

„Man buvo savotiškai gaila, kad niekas nesurasdavo, kaip šį pastatėlį panaudoti. Ilgai galvojome, ką čia galime pakeisti. Manau, dabar turime neblogą pastatą, kuris šiandien gėdos Klaipėdai tikrai nedaro“, – pastebėjo M.Gusiatinas.

Renginio metu padėkos žodžių netrūko ir statybos darbus atlikusiems rangovams – bendrovei „Parama“, jos darbuotojams. Malonių staigmenų ir vaišių sulaukė ir biurų centro naujakuriai.

Renginyje apsilankė ir kiekvieną pastato kertelę palaimino kunigas Benediktas Jurčys.

Teko įveikti išbandymus

Statinį valdančios bendrovės „Stemma Management“ direktorius Nerijus Tilindis teigė, kad rekonstruojant griuveną buvo pastatyti dar du papildomi aukštai. Taip per 2 tūkst. kv. metrų ploto pastate įrengtas aukštos kokybės biurų centras.

Pašnekovas pripažino, kad gyvenimui prikelti ir neatpažįstamai atnaujinti seną pastatą nebuvo lengva, teko įveikti ir kai kuriuos išbandymus.

„Projektas numatė vienus sprendinius, o kai pradėjome dirbti, susidūrėme su pamatais, konstrukcijomis, pamatėme, kad iš tiesų viskas yra kitaip. Teko keisti sprendinius. Darbas pareikalavo profesionalumo“, – prisiminė bendrovės direktorius.

Pasižymi aukšta kokybe

Rekonstruojant statinį nuspręsta rinktis tik kokybiškas, ekologiškas ir ilgaamžes medžiagas. Kaip teigė pastato šeimininkai, nenorėta taupyti žmonių sveikatos ir kokybės sąskaita, o siekta sukurti patogias darbo vietas.

„Toks kelias – kiek brangesnis, tačiau kartu jis yra investicija į ateitį“, – pastebėjo N.Tilindis.

Naujas biurų centras pastatytas naudojant sertifikuotas ir gamtai draugiškas medžiagas. Objektas taip pat yra apsaugotas nuo triukšmo, tausoja energiją. Prie statinio įrengta patogi automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje – atskiros vietos elektromobiliams.

Dėmesio skirta ir atvyksiantiesiems dviračiais – įrengti jų stovai, saugyklos, o darbuotojams, kurie į darbą kasdien keliaus mindami pedalus, pastatyti ir dušai. Taip investuotojai palaiko ir Klaipėdos planus mieste diegti darnaus judumo sistemą.

Susidomėjimo netrūksta

Nors verslo centras oficialiai duris atvėrė tik vakar, beveik visi čia įrengti biurai jau išgraibstyti. Dauguma nuomininkų sutartis su pastatą valdančia bendrove pasirašė nė nesibaigus statyboms.

Būta ir tokių, kurie čia veiklą vykdyti nusprendė dar tada, kai senojo statinio sienas kiaurai košė vėjas.

„Galime tik pasidžiaugti, kad Minijos gatvė atgimsta“, – pastebėjo N.Tilindis.

Turi ateities planų

Naujo biurų centro užsakovė įmonė „Minijos biurai“ yra įmonių grupės „Stemma group“, vienijančios dešimtį nekilnojamojo turto ir atsinaujinančių energijos šaltinių – vėjo energetikos projektus vykdančių įmonių, narė.

Nors naujas biurų pastatas ką tik atvėrė duris, jau planuojami ir nauji darbai.

Biurų centro atidarymo renginyje „Stemma group“ pagrindinis akcininkas M.Gusiatinas juokavo, jog yra minčių plėstis net iki kitų rajonų.

Netolimoje ateityje ketinama susitelkti ne tik į verslo sektorių, bet numatoma mieste didinti gyventojams patrauklių vietų skaičių, pavyzdžiui, buvusią „Klaipėdos kranų“ teritoriją paversti pramogų ir laisvalaikio baze.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius  portretas
Sauni parama verslui, miesto puosmena ir nuostabus pastato prisikelimas. Tai pastoge verslo pletrai ir tolimesne perspektyva jo pletrai, ivertinant augancia paklausa.

Juozas

Juozas portretas
A tai jau Klaipėdos kranus atėmė is Antaniuko
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių