M.Mažvydo alėjoje praeivius džiugins bronzinė mergytė

M.Mažvydo alėjoje penktadienį iškilmingai sutikta ilgai laukta viešnia – graži mergytė su kasytėmis. Ši skulptūra – bendrovės „Vakarų medienos grupė“ dovana Klaipėdai ir jos gyventojams.

Prie krūtinės paukštelį glaudžiančios mergaitės bronzinė skulptūra „Mano“ papuošė jau penktą granitinį alėjos suoliuką.

„Džiugu, kad miestas puošiasi, gražėja, kad meniniais akcentais dabinama M.Mažvydo alėja, kuri tampa vis jaukesne salele. Tikrai negaila dovanų miestui ir tikimės, kad jos klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams teiks džiaugsmą, gėrį, palaimą“, - vylėsi „Vakarų medienos grupės“ valdybos pirmininkas Sigitas Paulauskas.

Skulptūrą „Mano“ sukūrė žinomas uostamiesčio skulptorius Klaudijus Pūdymas. Mergytė su kasytėmis, kurią M.Mažvydo alėjoje pamatę vaikai glostė lyg savo sesutę, prie savo širdelės laiko prispaustą paukštelį – simbolį, jog visi esame susiję su gamta.

„Kai paskelbėme konkursą granitinius alėjos suoliukus puošti meniniais akcentais ir jam buvo pateikta šios skulptūrėlės vizualizacija, jau tada buvo matyti, kad ji puiki. Tačiau kai pamatėme sąmatą, kiek kainuotų ją sukurti, suabejojome, ar skulptūrėlė papuoš M.Mažvydo alėją. Džiugu, kad atsirado tokių mecenatų, kurių dėka mergytė su kasytėmis jau sėdi ant suoliuko“, - „Vakarų medienos grupei“ dėkojo Klaipėdos pramoninkų asociacijos viceprezidentas Leonas Makūnas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat džiaugėsi dovana miestui ir pažadėjo, kad ją tinkamai gerbs ir globos. „Man smagu, jog bendrovė, kuri investuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, elgiasi patriotiškai, nepamiršta savo ištakų ir puošia savo miestą Klaipėdą“, - pabrėžė V.Grubliauskas.

Mergytė M.Mažvydo alėjoje ilgai vieniša nebus. Netrukus ant kito suoliuko, netoli jos, turėtų atsirasti berniuko skulptūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
kokie komentarai!Ar ne gėda?!

tik ar

tik ar portretas
ilgai džiugins?Tuoj atsiras koks ilgapirštis,bronzą nuneš į metalo supirktuvę.Kaip kad atsitiko karmėlavos kapinėse.

edas

edas portretas
na jau veido baisumas-kaip is tu mistiniu serialu apie trolius- na ir debilas skulptorius...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių