Modernus kempingas Palangos svečiams vartus atkels jau kitąmet

  • Teksto dydis:

Palangos pušynų apsuptyje, visai šalia jūros sparčiai dygsta modernus, europinius standartus atitinkantis kempingas. Gamtos mylėtojams, į kurortą atvyksiantiems kemperiais, jis vartus atvers jau kitąmet.

Puikioje vietoje, Nemirsetoje, prie pat jūros įsikūręs kempingas taps puiki poilsio vieta norintiems apsistoti palapinėse, atvykusiesiems su kemperiais ar ieškantiems nakvynės poilsio namukuose. Čia turistai galės ne tik patogiai įsikurti, bet ir gauti maitinimo, laisvalaikio organizavimo, aktyvaus poilsio ir kitas paslaugas.

Apsistoję labai gražioje vietoje – pajūrio regioniniame parke, vos 300 metrų nuo jūros nutolusiame kempinge turistai jausis tikrai komfortiškai. Čia kurorto svečiai galės ne tik patogiai pernakvoti, bet ir puikiai praleisti laiką – rengiant kempingą siekiama sukurti jaukią aplinką, tapsiančią puikia vieta bendrauti ar ilsėtis su šeima bei draugais bei mėgautis pajūrio gamtos grožiu.

Visa kempingo teritorija bus suskirstyta į tris dalis: kemperių, palapinių ir poilsio namelių aikšteles. Įgyvendinus pirmąjį darbų etapą, kuris vykdomas šiuo metu, kempingo vartai pirmiausia bus atkelti į Palangą autopriekaboms bei karavanams atvykstantiems svečiams. Čia bus įrengtos 58 vietos kemperiams, dušai, skalbyklos, kita reikiama infrastruktūra, taip pat – maisto gaminimo blokas, atsiras ir sporto bei vaikų žaidimų aikštelės.

Antruoju ir trečiuoju etapais planuojama kempinge įrengti 12 stacionarių namukų bei 59 palapinių miestelį su vietomis automobiliams bei reikalinga infrastruktūra.

Apsistojusieji kemperiuose bei palapinėse, galės pasinaudoti maisto gaminimo patalpomis, kur poilsiautojai ras visą reikiamą įrangą bei virtuvės reikmenis, individualiam naudojimui pritaikytus šaldytuvus, atitinkančius kempingo svečių poreikius. Čia taip pat bus įrengta savitarnos skalbykla. Iš terasos, skirtos pavalgyti, atsivers žalieji Pajūrio regioninio parko plotai, matyti jūra.

Išskirtinis šis kempingas bus ne tik unikalia vieta, bet ir architektūra – siekiama išlaikyti Mažosios Lietuvos regionui būdingos dvaro sodybos stilių, tad kempingo poilsio nameliai pasižymės tradicine 20 amžiaus pradžios architektūrine stilistika – etnografiniam regionui būdingomis šviesaus molio spalvos sienomis bei šlaitiniais deginto molio čerpių stogais.

Svečių patogumui kempingo teritorija bus apšviesta, čia atsiras mažoji architektūra, pavėsines su židiniu, krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso, vaikų žaidimų aikštelės. Mažiesiems skirtoje teritorijoje vyraus jūros tematikos motyvai.

Kempinge bus įrengtos ir sanitarinės higieninės patalpos su atskirai vyrams ir moterims skirtais tualetais, dušais.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus džiaugiasi statybos darbų tempais bei kokybe. „Modernus kempingas kurortui yra labai reikalingas, tokio objekto daugelį metų Palangoje pasigesdavo miesto svečiai. Džiugu, kad jau kitą sezoną miestas savo svečiams, atvykstantiems kemperiais, galės pasiūlyti puikią šiam tikslui pritaikytą infrastruktūrą ir galimybę mėgautis poilsiu vienoje iš gražiausių pajūrio vietų“, – sakė Š. Vaitkus.


Šiame straipsnyje: Palangakempingaskemperiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Le pas du sonnet.

Le pas du sonnet. portretas
Le ciel limpide est comme la chanson qui décrit la lumière d'un oiseau solitaire. Francesco Sinibaldi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių