Naktį vykusios karių pratybos išgąsdino klaipėdiečius

Penktadienio naktį, kelios minutės po vidurnakčio, Alksnynės gatvėje, renovuojamo namo gyventojai pamatė pastoliais slampinėjančius į vagis panašius žmones. Gyventojai pabudo, išsigando ir jau norėjo kviesti policiją, kai pamatė, kad panašų į nusikaltėlį vyrą jau vedasi karo policijos pareigūnai.

Tą naktį pietinėje Klaipėdos pusėje gyvenantys žmonės girdėjo sraigtasparnio ūžimą, šaudymą. O tie, kas vėlai važiavo Taikos prospektu, sutiko karo policininkus, ir net pamanė, kad jie tikrina visus civilių automobilius.

Krašto apsaugos pajėgų trečios rinktinės Karių ir civilių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas, vyresnysis leitenantas Tomas Malūkas informavo, kad visi klaipėdiečius suneraminę įvykiai tėra pratybų „Ūdra 2016“ dalis. Pasak jo, kariškiai nespėjo per darbų gausumą informuoti gyventojų apie būsimas pratybas, bet žadėjo joms pasibaigus plačiai aprašyti visas pratybas.

„Pratybos yra suderintos su savivaldybe ir Klaipėdos apskrities policijos komisariatu. Galbūt šios institucijos galėjo informuoti gyventojus. Pratybos vyks iki lapkričio 13 dienos, sekmadienio. Artimiausiu metu Klaipėdoje pratybos dar vyks, bet tokių intensyvių veiksmų nebeturėtų būti. Gali būti stebimi sraigtasparniai, karo policijos automobiliai, atliekami žygiai pėsčiomis, judėjimas vyks mažomis grupelėmis. Karius bus galima pamatyti pietinėje Klaipėdos dalyje, Gargždų pusėje, Drevernoje, šiaurinėje Šilutės dalyje, – paaiškino T.Malūkas. – Pratybas vykdo Lietuvos karo policija, Žemaičių apygardos trečioji savanorių rinktinė, Lietuvos šaulių sąjunga. Jų tikslas – tobulinti gynybinius veiksmus apgyvendintoje teritorijoje. Ant renovuojamo namo pastolių žmonės matė diversanto persekiojimo bei sulaikymo tamsiu paros metu imitavimą.“

Vyresnysis leitenantas patikino, kad civilių automobilių karo policininkai nestabdys, jie tik imitavo diversantų judėjimą civiliu transportu.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patvirtino, jog apie pratybas policija buvo informuota. Jo manymu, patys pratybų iniciatoriai turėjo apie tai pranešti visuomenei.

„Jeigu kas skambintų bendruoju pagalbos telefonu ar policijai, žmonės būtų nuraminti, jiems būtų paaiškinta, kad jaudintis nėra pagrindo“, – teigė policijos viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andriui

Andriui portretas
Tik neprisišik triūsikų bezdėdamas DIDVYRI :D

Andrius

Andrius portretas
Žinau tik viena, jei tokie "kariai" pasipanios mano kelyje, nudėsiu nesusimastydamas, nes mane neinformavo apie pratybas. O kas čia žino, gal čia okupantai.

Vienas karys is klaipedos

Vienas karys is klaipedos portretas
Taip jum atrodo baisu kai vyksta pratibos o ka jus sakytumete jei butu tikra situacija kad karei nepasiruose nieko nemoka taip tai va mes mokomes praktikuojemez imituojam ce nera nieko blogo lietuvoj nera tiek kariniu miesteliu kur atlikti pratibas del to mes priversti cia tai daryty o cei is tikruju svarbiauses dalykas yra tas kad jei taip atsitiktu kad prasidetu karas kariai butu pasiruose nes nieks nemato ateities
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių