Naujam šviesoforui – kritika

Taikos prospekte pastatytas naujas šviesoforas, kuris pradės veikti po Naujųjų. Įrenginys eismą reguliuos pėsčiųjų perėjoje ties buvusia "Skibalės" parduotuve. Prieš kelerius metus šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota moteris.

Nori daugiau saugumo

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, sprendimas įrengti šviesoforą Taikos prospekte ties buvusia "Skibalės" parduotuve priimtas seniai.

Atkreiptas dėmesys, kad čia esanti nereguliuojama pėsčiųjų perėja nesaugi.

Prieš kelerius metus šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota moteris. Po šio įvykio ties pėsčiųjų perėja įrengti greičio slopinimo kalneliai.

"Taikos prospektas yra magistralinė gatvė, eismas – intensyvus. Šioje vietoje buvo nereguliuojama pėsčiųjų perėja. Žmonėms reikėjo kirsti daug eismo juostų. Tai yra nesaugu. Pagal dabartinius reikalavimus tokių pėsčiųjų perėjų negali būti", – tvirtino direktorius.

Pasipylė kritika

Automobilių vairuotojai netruko pastebėti naujai pastatytų įrenginių, nors šie dar neveikia. Kai kurių nuomone, šviesoforas šioje vietoje visiškai nereikalingas.

Atkreiptas dėmesys, kad trumpame ruože – nuo Taikos ir Statybininkų prospektų žiedinės sankryžos iki Smiltelės gatvės – eismą reguliuojančių įrenginių paprasčiausiai per daug.

Prognozuojama, kad naujas šviesoforas tik trikdys eismą, susidarys spūstys.

"O ką vairuotojai sako dėl pėsčiųjų praleidimo per perėją?" – klausė L.Dūda.

Direktorius įsitikinęs, kad automobilių vairuotojų nuogąstavimai neparemti logika. L.Dūda akcentavo, kad prie "Skibalės" įrengtas šviesoforas bus valdomas mygtuku.

"Prieis pėsčiasis, norės kirsti gatvę, paspaus. Tada po tam tikro laiko jam užsidegs žalias šviesoforo signalas, o vairuotojui – raudonas. Žmogui per perėją nereikės bėgti kaip zuikiui. Jam kirtus gatvę, vairuotojams vėl užsidegs žalias signalas. Jis švies, kol kitas žmogus, norintis pereiti arteriją, paspaus mygtuką", – pasakojo vadovas.

L.Dūda akcentavo, kad svarbu apsaugoti pėsčiąjį ir vairuotojui išvengti skaudžios nelaimės.

Atsiras ir kitose vietose

Tokius pačius šviesoforus su mygtukais, kuriuos, kad užsidegtų žalias signalas, priėję turės paspausti gatvę kirsti norintys žmonės, mieste planuojama įrengti dar penkiose vietose.

Tai bus padaryta trijose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose Baltijos prospekte. Ketvirta, esanti prie pat šios arterijos žiedinės sankryžos su Šilutės plentu, bus panaikinta.

Šviesoforas su mygtuku bus įrengtas ir Šilutės plente esančioje pėsčiųjų perėjoje, ties įmone "Klaipėdos energija". Atkreiptas dėmesys, kad čia jau yra žuvęs žmogus.

Toks įrenginys atsiras ir Taikos prospekte ties Žvejų rūmais esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Pastebima, kad eismas čia yra intensyvus, o pėsčiųjų – daug.

Planuojama, kad šie darbai bus atlikti kitais metais. L.Dūda atkreipė dėmesį, kad patį įrenginį sumontuoti daug laiko nereikia, tačiau užtrunka projektavimas, derinimas, viešųjų pirkimų procedūros.

Naujo šviesoforo Taikos prospekte, prie buvusios "Skibalės" parduotuvės projektavimas, įrengimas atsiėjo apie 28 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausas

Klausas portretas
Ne dudai o dudoriui valdininkai tik vykdytojai o zuvis puna nuo galvos. Boulingista su alhasu ir dar keleta clienu pasalinus, miestas tikrai atsikveptu

Santa

Santa portretas
Dudai reikia duot i duda!

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Butu gerai kad ir kalniukus tuos panaikintu kad jau sviesoforus sustate.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių