Nidoje neliko vienintelio knygyno

Belaukiant vasaros, Nidoje neliko paskutinio knygyno. Jo savininkė teigė veiklą ėmusi stabdyti dar pernai rudenį, o jau šį turistinį sezoną knygynas nebeveiks. Trylika metų šiuo verslu užsiėmusi verslininkė apgailestavo, kad jos knygyną "pribaigė" interneto konkurentai ir sezoniškumas.

Iš Klaipėdos kilusi Nijolė Šambarienė prieš 30 metų išsikėlė į Nidą, kur 2004-aisiais sumanė užsiimti elegantišku verslu – prekiauti knygomis.

Moteris atidarė knygyną, kuris ilgainiui buvo vienintelis Nidos kurorte, tačiau ir jo nebeliko.

"Viskas, mano knygynas šiemet uždarytas, jau nebedirbu, nes neapsimoka. Dirbau trylika metų, sustabdžiau veiklą pernai po turistinio sezono, o šią vasarą nusprendžiau ir visai uždaryti. Ir iki šiol Nidoje nėra nė vieno knygyno. Knygos nėra ta prekė, kuri duotų didelį pelną, be to, yra sezoniškumas, apyvarta buvo nedidelė, vasarą dar šiaip ne taip judėjau, o žiemą veikla, galima sakyti, stodavo", – pasakojo verslininkė.

Moteris neslėpė, kad tradicinius knygynus, ypač tuos, kurie įsikūrę mažesniuose miesteliuose, baigia nukonkuruoti internetinė knygų prekyba. Dienraščio žiniomis, ilgą laiką veikusio knygyno neliko Palangoje, taip pat Kretingoje.

"O Nidoje turėjau nedaug klientų, bet ir jie ėmė užsisakinėti knygas internetu, tad mano veikla iš viso strigo. Sezonas juk pas mus trunka apie tris mėnesius, nors patys neringiškiai sako, kad pusantro mėnesio. O ką reikia daryti likusiu metu? Man atrodo, kad daug verslų taip žlugs, gal tik viešojo maitinimo įstaigos ir prekybos centrai dar išlaikys, o šiaip žmonių labai mažėja, nes mūsų kurortas yra kone vienadienis. Bet gyvenimas eina į priekį, štai pačiai teko išvykti į užsienį. Tiesa, kažkada sakiau, kad ten važiuosiu tik ilsėtis, bet taip neišeina", – liūdna gaida pokalbį baigė neseniai uždaryto vienintelio Nidos knygyno savininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gyvenimas tik GEREJA !!!!!!DDDDDD

AK

AK portretas
Taip, viešoji biblioteka yra ir Nidoje, ir Preiloje.

*

* portretas
Patys kalti, kad laiko kainas uzkeltas. Visi nori sutaupyti, todel ir perka kur pigiau. O kas vaziuos atostogauti, pasiims is namu knyga, jei zmogus megsta skaityti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių