Nuovažai uostamiestyje – paskutiniai akcentai

Uostamiestyje baigiamas tobulinti šalia Danės upės besidriekiantis pėsčiųjų ir dviračių takas. Iš Klaipėdos gatvės pusės, netoli viaduko, jau baigiama įrengti speciali nuovaža, pakeisianti anksčiau čia buvusius nepatogius laiptelius.

Tauralaukyje prieš kurį laiką nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas netrukus taps daug patogesnis dviratininkams ir neįgaliesiems.

Greta Klaipėdos gatvėje esančio viaduko beveik baigta įrengti nuovaža. Anksčiau gyventojai šioje vietoje savo dviračius turėjo kelti stačiais laipteliais.

Tokiu būdu įveikti gana statų šlaitą daugeliui buvo itin nepatogu, todėl ir nuspręsta šią vietą kiek patobulinti – įrengti dviratininkams ir neįgaliesiems patogesnę jungtį su minėtu taku.

Šiuo metu naujos įvažos įrengimo darbai jau pasiekė finišo tiesę, tad naujovę netrukus bus galima išbandyti.

"Ten dar turi atsirasti ranktūriai ir tada darbai bus baigti. Ranktūriai yra užsakyti ir keliauja iš užsienio. Šią ar kitą savaitę jie jau atsidurs Klaipėdoje", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė.

Pašnekovės teigimu, darbai vyksta taip, kaip numatyta. Pagal su savivaldybe sudarytą sutartį rangovai dar turi kelias savaites sudėlioti paskutinius akcentus.

Įrengti nuovažą kainavo 39 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas Ingelevičius

Justas Ingelevičius portretas
Kodėl rengiant pėsčiųjų ir neįgaliųjų panduso projektą nebuvo sudaryta galimybė įkalnę įveikti ir dviratininkams? Kada planuojama "patobulint" užvažiavimą taip, kad juo naudotis galėtų ir dviratininkai?

nu nu..

nu nu.. portretas
Minimalus tako plotis pagal STR (statybos normos) 2.5 metro ! Darydami mazesni ploti jie pazeidzia istatymus !

Nu nu..

Nu nu.. portretas
Lopai. metro dvidesimt plocio , su busimais metaliniais tureklais is abieju sonu. Ne tik prasilenkti varantis dviracius bet ir vaziuojant nepavyks. Kas toki suda isdryso suprojektuot nesilaikant statybiniu normu (min tako plotas metro !) P.derai valdininkai , taupo ant dviratininku !
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių