Palangoje po rekonstrukcijos atidaryta naujoji koncertų salė

  • Teksto dydis:

Po kelerius metus užtrukusios rekonstrukcijos šeštadienį Palangoje atidaryta vasaros estrada.

„Nuo šiol Palanga jau nebus tik vasaros laukiantis kurortas. Šis nuostabios architektūros pastatas su moderniausiomis Lietuvoje akustinėmis technologijomis sutrauks muzikos mylėtojus iš Lietuvos bei kaimyninių šalių ir šaltuoju metų laiku, nes nuo šiol kurortas gali pasiūlyti koncertinę garso įrangą pačiam išrankiausiam atlikėjui ir klausytojui“, – naujos koncertų salės atidaryme sakė premjeras A.Butkevičius, cituojamas Vyriausybės pranešime.

Modernioje daugiafunkcėje Palangos koncertų salėje renginiai galės vykti visus metus, pranešė projektą administravusi Lietuvos verslo paramos agentūra.

Į prisukamą muzikinę dėžutę primenantį pastatą investuota beveik 3 mln. eurų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Visa rekonstrukcijos vertė – 8,7 mln. eurų.

Palangos centre, buvusios vasaros estrados vietoje, pastatytas penkiolikos metrų aukščio pastatas, kurio bendras plotas užims apie 4,3 tūkst. kvadratinių metrų.

Koncertų salėje tilps 2200 žiūrovų, o transformavus sėdimas vietas, kad arčiau scenos liktų aikštelė stovimoms vietoms, bus galima sutalpinti ir 3000 pramogautojų.

Estrada bus pritaikyta ne tik populiariosios muzikos ir kameriniams koncertams, bet ir kitai kompleksinei veiklai: šviečiamiesiems, laisvalaikio ir pramogų renginiams, konferencijoms, kolektyvų repeticijoms, televizijos projektams – planuojama įrengti studiją, kamerų aikšteles ir kitą reikalingą instaliaciją. Dalyvių ir lankytojų patogumui Palangos koncertų salės pastate bus įrengtos dar dvi mažesnės salės.

Kurorto valdžia šiuo metu ieško, kas galėtų tapti rekonstruotos vasaros estrados koncesininku.

Palangos vasaros estrados rekonstrukcija pradėta 2013 metais, vėliau ketinama statyti kitus korpusus, kuriuose įsikurs meno mokykla ir kultūros centras.

Pastaraisiais metais Palangoje rekonstruotas Birutės parkas ir Gintaro muziejus, kurhauzas, pastatyta sporto salė ir stadionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daniel'

Daniel' portretas
Nesvarbu, kiek tai mums kainavo. Svarbu, kad pagaliau galėsime šioje koncertų salėje klausyti muziką ne tik vasarą, bet ir žiemą.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
galėjo naują kur prie autobusų stoties statyt, o senąją palikti. Gaila. Senoji ten taip gražiai įsikomponavus buvo...

yy

yy portretas
kiek daug ponų ir kokie visi gražūs ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių