Patvirtino naują miesto schemą

Uostamiesčio taryba ketvirtadienį patvirtino naują miesto schemą. Pastarojoje rajonais suskirstytas visas miestas. Senojoje schemoje buvo išskirti tik gyvenamieji rajonai. Pagal naująjį dokumentą žadama tikslinti ir seniūnaitijų ribas.

Prieš keturiolika metų patvirtintoje Klaipėdoje schemoje buvo išskirta 60 gyvenamųjų rajonų. Ji neapėmė kitų miesto teritorijų.

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė pasakojo, kad naujoje schemoje miestas yra suskirstytas į keturis makrorajonus.

Tai padaryta, atsižvelgiant į vietos bendruomenių: Baltijos, Marių, Danės ir Pajūrio teritorijas. Pastarosios atsirado pagal rinkimų apygardas.

Kiekvienas mikrorajonas yra suskirstytas į nuo 2 iki 4 rajonų. Pastarųjų iš viso yra 12. Rajonai suskirstyti į kvartalus.

Naujoji schema yra suderinta su visuomene. Rengiant ją buvo tartasi su seniūnaičiais. Atsižvelgta į jų pastabas. Ateityje planuojama pagal naująją schemą patikslinti seniūnaitijų ribas.

Dabar jos įkurtos pagal rinkimų apylinkes. Tačiau seniūnaičių teigimu, kai kurios teritorijos atrodo keistai.

Parengta schema yra vienas iš paruošiamųjų Klaipėdos miesto bendrojo plano atnaujinimo darbų.

Teigiama, kad nauja schema skatintų bendruomeniškumą, padėtų stebėti pokyčius mieste. Būtų galima stebėti, kuriame rajone gyventojų mažėja, kur daugėja, prognozuoti miesto raidą.

Naujos schemos parengimas savivaldybei atsiėjo beveik 6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O kur pamatyti ta nauja schema?Visi tik rasot, o kur ji yra?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių