Penkioliktoji Metų klaipėdietė – G. Kučinskienė

Ketvirtadienio vakarą uostamiestyje „Švyturio“ arenoje pagerbta ir apdovanota jau penkioliktoji Metų klaipėdietė. Šįkart miestiečiai savo balsus atidavė už gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ direktorę Galiną Kučinskienę.

Kaip ir kasmet, netrukus po Naujųjų metų dienraštis „Klaipėda“ ragino uostamiesčio gyventojus pamatyti ir į sąrašą įrašyti labiausiai miestą savo darbais garsinusias, žmonėms padėjusias, jų simpatijų bei pasigėrėjimo pelniusias klaipėdietes.

Šiemet į sąrašą buvo įrašytos 38 pavardės. Mokytojos, aktorės, menininkės, mokslininkės, bibliotekininkės, sportininkės, etninės kultūros puoselėtojos, visuomenininkės, gyvūnų globotojos, ne tik savus, bet ir svetimus vaikus mylinčios moterys daugelio žmonių galėtų būti vadinamos ne tik metų, bet ir viso gyvenimo moterimis.

Iš šių 38 moterų išrinktos septynios – aktorė Virginija Kochanskytė, gyvūnų prieglaudos vadovė G.Kučinskienė, Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė, meno galerijos vadovė Andželika Baroti, gydytojos Aista Pleskienė ir Jurgita Juotkienė bei vaikų laisvalaikio klubo „Aerobikos uostas“ direktorė Loreta Vitkevičienė.  Stulbinančia balsų persvarą klaipėdiečiai nubalsavo už G.Kučinskienę, kuri ir išrinkta Metų klaipėdiete.

G.Kučinskienė  jau yra buvusi konkurso „Metų klaipėdietė“ finale. Tąkart moteris pelnė specialųjį prizą ir gavo dovanų – maisto prieglaudos augintiniams. Šįkart Galinai įteikta „Metų klaipėdietės“ regalija –  žinomo uostamiesčio juvelyro Vido Bizausko specialiai šiai progai sukurta segė ir gausybė kitų rėmėjų dovanų.

Paskelbus nugalėtoją, G.Kučinskienė teigė: „Dar nelabai suprantu, kas įvyko. Tačiau tikrai žinau vieną, kad nugalėtoja tapau ne tik aš, o mes visi tie, kurie pritariate mano veiklai, remiate ją.“

Metų klaipėdietės konkurso garbės mecenato bendrovės „Mūsų laikas“ vadovas Rimantas Cibauskas pasidžiaugė, kad Metų klaipėdietės konkursas išaugo ir kasmet atsiranda vis naujų nominančių savo darbais garsinančių mūsų miestą.

Ketvirtadienio vakarą "Švyturio" arenoje įvyko jubiliejinių Metų klaipėdietės rinkimų finalinės iškilmės. Vip zonoje koncertavo tradicinio jazzo grupė "Memelland", gėlėmis pretendentes apdovanojo gamtos studija "Puokštė", video ir fotosiena pasirūpino "Point media", vakaro vedėjas Linas Lapėnas.

Renginio energinga nuotaika pasirūpino žinomi svečiai – italų populiariosios muzikos karaliai „Ricchi e Poveri“, grupė „Eruption“, austrų komanda „Opus“ ir žavingasis vokietis Lou Bega. Daugelis pasirodysiančių atlikėjų Lietuvoje viešėjo pirmą kartą, o jų gerbėjams tai buvo išskirtinė proga linksmai atšvęsti vieną gražiausių pavasario švenčių.

Metų klaipėdietėmis buvo išrinktos:

2003 m. – sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004 m. – Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

2005 m. – parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006 m. – Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

2007 m. – Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008 m. – M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytoja Žaneta Norkuvienė – daugiavaikė mama, auginanti tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009 m. – Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

2010 m. – uostamiesčio verslininkė Nijolė Hansen.

2011 m. – verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012 m. – juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. – dokumentinių filmų kūrėja, filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. – Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė.

2015 m. – Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016 m. – gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nora

Nora portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai - Jinai to tikrai verta.

Vika

Vika portretas
Ji verta apdovanojimo,Sveikinu ir linkiu sėkmės.

Kaune

Kaune portretas
Kauno metu meters rinkimuose i finalini seseta nepateko keturios kandidates, surinkusios daugiausia skaitytojų balsu. Finaliniame etape daugiausia balsu taip pat gavo kita kandidate. Sveikinam :-)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių