Pėsčiuosius auklėja tvoromis

Prie kai kurių panaikintų pėsčiųjų perėjų uostamiesčio valdžia įrengė tvoreles. Jomis siekiama gyventojus atpratinti nuo noro kirsti gatvę neleistinose vietose.

Vadinamojo Žvejybos uosto rajono gyventojai pasipiktino, kad Sulupės ir Minijos gatvių sankryžoje panaikinta pėsčiųjų perėja.

Kad žmonės nekirstų gatvės įprastoje vietoje, buvo sumontuotos metalinės tvorelės.

„Žinau, kad ši pėsčiųjų perėja buvo pavojinga, bet nereikėjo jos naikinti. Žmonės vis tiek kirs gatvę šioje vietoje, nors ir įrengtos tvorelės. Pastarosios problemos neišspręs. Kitos pėsčiųjų perėjos yra pakankamai toli“, – tvirtino viena klaipėdietė.

Tačiau paaiškėjo, kad netoli Sulupės ir Minijos gatvių sankryžos bus įrengta nauja pėsčiųjų perėja. Ji bus už mažiau nei dešimties metrų nuo senosios.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad tai – ne pirmoji vieta, kur prie panaikintos pėsčiųjų perėjos įrengiamos tvorelės.

Tokių priemonių imtasi ir Baltijos prospekte. Nors pėsčiųjų perėja čia buvo panaikinta, žmonės vis tiek jos vietoje kirsdavo gatvę.

Tad buvo pastatytos tvorelės ir atnaujinti skiriamojoje juostoje išvaikščioti želdiniai.

Tvorelės, užkertančios kelią žmonėms patekti į gatvę, pastatytos ir Šilutės plente. Čia pėsčiųjų perėja buvo panaikinta, nes Saugaus eismo komisija nusprendė, kad žmonės gatvę kirsti gali tik požemine perėja.

„Panaikinome nelegalius perėjimus. Patys žmonės priverčia imtis tokių priemonių. Nors pėsčiųjų perėjos ir buvo panaikintos, klaipėdiečiai vis tiek kirsdavo gatves šiose vietose, o tai pavojinga. Dabar jie tokių galimybių neturi“, – teigė L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAB

AAAB portretas
Labai geri sprendimai. Gerai, kad turime žmonių, nebijančių imtis iniciatyvos.

M

M portretas
Teisingas sprendimas. Ačiū.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių