Pilies gatvėje prasidės aikštelės rekonstrukcija

Pilies gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje šią savaitę prasidės rekonstrukcijos darbai. Ši erdvė jau aptverta tvora. Po rekonstrukcijos ši automobilių stovėjimo aikštelė visiškai pasikeis.

Tilps 190 mašinų

Aikštelė, esanti Pilies gatvė 2A, tvora pradėta juosti penktadienį.

Šiandien čia turėtų būti pradėti vežti statybiniai vagonėliai, kitos reikalingos priemonės.

Aikštelės rekonstrukciją atliks įmonė "Kauno tiltai". Su rangovu savivaldybė sutartį pasirašė sausio 29-ąją. Aikštelės rekonstrukcija atsieis 807 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pasakojo, kad aikštelė, kuri dabar yra žvyruota, bus išklota trinkelėmis.

Didžioji dalis teritorijos bus padengta pilkomis skaldyto akmens, o kraštuose bus klojamos paprastos, pilkos betoninės trinkelės.

Aikštelėje žadama įrengti 190 stovėjimo vietų automobiliams. Čia atsiras ir dvi įkrovimo stotelės elektromobiliams.

Šalia aikštelės bus pastatyti 66 stovai dviračiams.

Suformuos raveliną

Rekonstrukcijos metu planuojamas suformuoti ir neišlikusio Klaipėdos pilies ravelino kontūras. Trikampio forma bus išdėta iš raudonos spalvos skaldyto akmens trinkelių.

Aikštelės dangą stengtasi parinkti, kad ji būtų artima senamiesčiui.

Ravelino viduje bus įrengta apžvalgos aikštelė. Čia žadama pastatyti suoliukus, šiukšlių dėžes.

Antrojo darbų etapo metu ravelino viduryje turėtų atsirasti senamiesčio maketai.

"Buvo mintis, kad stendai turėtų būti pritaikyti akliesiems. Tačiau stendus įsigysime ne šio etapo metu", – tvirtino vedėjas.

Palei aikštelę augančios senos tuopos bus iškirstos. Vietoje jų numatyta pasodinti mažalapes liepas, kalnapušes.

Numatytos zonos ir gėlynams.

Įvaža į aikštelę išliks iš Priešpilio gatvės, kuri veda į piliavietės teritoriją.

Bus sutvarkytas ir apšvietimas. Pėsčiųjų ir dviračių takuose sumontuotos žemesnės atramos su žibintais, o aikštelėje – aukštesnės.

Taip pat bus atnaujinti ir lietaus tinklai, įrengtas valymo įrenginys.

Tikisi baigti anksčiau

Pagal sutartį numatyta, jog darbai truks aštuonis mėnesius ir turėtų būti baigti rugsėjo 29-ąją.

Tačiau, anot V.Švedo, tikimasi, kad tai pavyks padaryti greičiau – iki Jūros šventės.

"Bandysime kalbėtis su rangovu. Jei operatyviai būtų gautos medžiagos, o rangovas dėtų dideles pastangas, manau, darbus pavyktų baigti iki Jūros šventės", – tvirtino vedėjas.

Šios šventės metu teritorijoje, kurią pradėta rekonstruoti, paprastai stovėdavo atrakcionai.

Kol kas sprendimo, ar jie čia galės įsikurti ir baigus darbus, nėra priimta.

"Manau, aikštelė tam nelabai bus pritaikyta. Juolab kad viduryje bus ravelinas. Čia nebent galėtų būti pastatyti nedideli atrakcionai. Atrakcionai atvežami sunkiasvoriu transportu, o tiek investavus gaila būtų gadinti dangą. Tai tik mano nuomonė. Sprendimas dar nėra priimtas", – tvirtino vedėjas.

V.Švedas prisiminė, kad prieš dvejus metus atrakcionai buvo sumontuoti atnaujintoje piliavietės aikštelėje, kuri skirta pėstiesiems. Po to taip pat kilo problemų – buvo sugadinta dalis bortelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
baikit juokus, paspirti ezi - cia jau butu darbas, tad vargiai tiketina ;) :)

Puteikienei

Puteikienei portretas
ponia Nika, ar žinote kada ežys skrenda napik?Ogi kada jam i su..ne kaip reikiant ispiria..Tad linkiu padaryti visus jums priešiškus ežius paukščiais

ezys

ezys portretas
Puteikienei, o kur siulote automobilius palikti? Senamiestis be zmoniu - mires, o zmones cia nori atvaziuoti savo transportu. Kada pagaliau parasysite, ka nors pozityvaus, ar nesugebate nieko daugiau tik pavaryti ant liberalu? ;) Viename komentare sugebejote prikisti liberalams, kad apmokestino stovejima senamistyje ir kad uzkemsa senamiesti automobiliais :)) O kas del nemokamos auto stovejimo aiksteles, tai juk jus esate miesto tarybos nare, tad kur ji? :) Bukit naudinga surinkite informacija apie planuojamus projektus ir datas, na dirbkite vienu zodziu, o ne piarinkites ateinantiems rinkimams ;) Noretusi Seimo nario algos? :)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių