Klaipėdos planuose – naujos gatvės tiesimas

Klaipėdoje žadama tiesti naują gatvę. Tam privačios žemės sklypus reikės paimti visuomenės poreikiams. Miesto tarybos bus prašoma leidimo pradėti procedūras.

Praėjusių metų sausį buvo patvirtintas teritorijos tarp Tilžės gatvės geležinkelio, Klemiškės gatvės ir vadinamojo Palangos plento detalusis planas.

Pagal jį tarp Tilžės ir Klemiškės gatvės numatyta tiesti C1 kategorijos gatvę. Ši buvo numatyta miesto bendrojo plano sprendiniuose.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė informavo, kad gatvei tiesti reikalinga 40 m pločio žemės juosta. Tam būtina visuomenės poreikiams paimti 10 privačios žemės sklypų ar jų dalių. Žemės plotas sudarytų 1,44 hektaro.

R.Gružienė teigė, kad keturių teritorijų, kurios bus paimtos visuomenės poreikiams, paskirtis iš žemės ūkio jau yra pakeista į kitą – infrastruktūros.

"Vertinant vidutinę rinkos kainą, sumos skiriasi keturis kartus. Pavyzdžiui, žemės ūkio paskirties žemės aras kainuoja apie 400, o infrastruktūros – 1,3 tūkst. eurų. Procedūrą reikia pradėti, kad ir kiti nepakeistų paskirties. Be to, ši trunka labai ilgai", – komentavo vedėja.

Priėmus sprendimą paimti žemę visuomenės poreikiams, atliekamas individualus sklypų vertinimas. Skaičiuojama, kad tam reikėtų apie 156 tūkst. eurų. Iš jų – 152 tūkst. kompensacijoms žemės savininkams, 4 tūkst. – įvairioms procedūroms atlikti.

Miesto tarybai priėmus sprendimą, būtų kreipiamasi į Nacionalinę žemės tarnybą dėl procedūros pradėjimo.

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto, kuriame svarstytas šis klausimas, nariai domėjosi, kiek dar reikės paimti sklypų visuomenės poreikiams ir kiek tam prireiks lėšų.

Paprašyta pateikti planą ir skaičiuojamąsias išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Jei iki liepos pabaigos neprades irengineti aiksteliu automobiliams, kaip prisizadejo, teks imtis priemoniu.

Taikos 89-iems

Taikos 89-iems portretas
Daugiabučio aikštelė gyventojų reikalas. Nebe tie laikai. Žemė aplink daugiabutį privalo būti privati ir bendrijos reikalas ją tvarkyti. Savivaldybė turėtų prisidėti rengdama projektus, kad procesas nevirstų chaosu. O naujos gatvės reikia įsisavinti dykroms šalia miesto centro. Ir taip per daug žmonių pabėgo į rajoną.

Taikos 89

Taikos 89 portretas
Aiksteles kiemuose padarykit poto kelius tieskit
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių