Popieriniai autobusų bilietai Klaipėdoje išnyks

Pabrangus vadinamiesiems autobusų talonėliams, daugiau klaipėdiečių pradėjo rinktis elektroninius kartinius bilietus. Tokia miestiečių pažanga džiaugiamasi, nes anksčiau ar vėliau popieriniais bilietais nebebus prekiaujama.

Pabrangus vadinamiesiems autobusų talonėliams, daugiau klaipėdiečių pradėjo rinktis elektroninius kartinius bilietus. Tokia miestiečių pažanga džiaugiamasi, nes anksčiau ar vėliau popieriniais bilietais nebebus prekiaujama.

Popieriniai autobusų bilietai Klaipėdoje 20 centų pabrango nuo šių metų pradžios. Dabar kioskuose jie kainuoja 2,20, autobusuose – 2,60 lito. Elektroninių kartinių bilietų kaina nesikeitė. Jie kainuoja 1,80 lito.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, kad padidėjusi popierinių bilietų kaina iš karto atsiliepė jų pardavimo kiekiams.

"Kol kas negalime pasakyti, kiek sumažėjo popierinių bilietų pardavimas, nes nežinome tiksliai, kiek jų liko kioskuose. Tačiau elektroninių bilietų sausį parduota 90 tūkst., arba 60 proc. daugiau, palyginti su praėjusių metų sausiu", – tvirtino direktorius.

Pasak G.Neniškio, praėjusių metų sausį popierinių bilietų parduota už maždaug 560 tūkst. litų. Įvertinus, kiek išaugo elektroninių kartinių bilietų pardavimas, galima teigti, kad popierinių bilietų pardavimas šiemet sumažėjo 10–15 proc.

Nors pabrango ir popieriniai bilietai, kuriais prekiaujama autobusuose, jų pardavimo apimtys nepasikeitė.

"Kainos skirtumas tikrai turi įtakos, kad populiarėja elektroniniai kartiniai bilietai. Ir tai matyti jau pirmą mėnesį, o dar reikia įvertinti, jog žmonėms reikia laiko, kol pripras ir pakeis savo įpročius", – tvirtino direktorius.

G.Neniškis aiškino, kad ateityje popierinių bilietų kioskuose nebeliks. Juos pakeis elektroniniai kartiniai. Popieriniais bus prekiaujama tik autobusuose.

Tačiau neaišku, ar jie liktų tokie pat. Neatmetama, kad juos būtų galima spausdinti kasos aparatu.

Anot vadovo, nuspręsti, kada atsisakyti popierinių bilietų, turi miesto valdžia. Tačiau, jos nuomone, drastiškai greitai priimti tokių sprendimų nereikėtų.

"Manytume, kad popierinių bilietų kioskuose galėtume atsisakyti, kai elektroninių bilietų sistema veiks 99,9 procento. Nesklandumų kiltų tik dėl vartotojo klaidos. Dabar sistemoje vis iškyla problemų. Randama klaidų, kurios yra taisomos. Be to, reikia parengti žmones, kad išmoktų naudotis sistema", – pabrėžė G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
Neliks talonėli,reiškia važiuosim su mikriukais.Jei per savaitę reikia tik kartą ar porą pavažiuoti,kuriems galams aš pirksiu tą elektroninį?O ir vargas su jais,tai supypsi,tai nepypsi.Pirma sutvarkykit tuos įrenginius ir būkit malonūs išsiplaukit autobusus,ypač nr.9.

negi

negi portretas
elektroniniai bilietai ne brangs ?

pff

pff portretas
O tau dar duris pačiam sunku atsidaryti? Iš takso išlipti irgi gal tau duris atidaryt vairuotojas turi?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių