Profesinio mokymo įstaigose – permainos

Vyriausybės nutarimu nuspręsta reorganizuoti dviejų viešųjų įstaigų darbą. Klaipėdos statybininkų mokykla nuo šiol yra prijungiama prie Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centro. Jo vadovė Dalia Martišauskienė tikino, kad šis žingsnis bus naudingas ir atneš teigiamų permainų.

Sujungs bazes

Klaipėdos statybininkų mokykla buvo ta mokymo įstaiga, kurioje siūloma įgyti statybinio profilio specialybių. Čia mokomi apdailininkai, tinkuotojai, dažytojai, plytelių klojėjai, baldžiai. Šioje mokykloje vykdomos pirminio profesinio mokymo programos.

Prijungiant šią mokyklą prie Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centro, tikimasi optimizuoti išlaidas, pagerinti siūlomų paslaugų kokybę ir padidinti konkurencinę šios mokymo įstaigos vertę.

"Prie mūsų turimos bazės bus prijungti šios mokyklos pastatai – mokomieji korpusai, iš viso keturi pastatai, esantys Taikos prospekte, ir penkių aukštų bendrabutis, įsikūręs Baltijos prospekte. Dar viename pastate esanti valgykla šiuo metu yra išnuomota pagal panaudą", – vardijo D.Martišauskienė.

Pats profesinio mokymo ir reabilitacijos centras turi pastatus Alyvų ir Lelijų gatvėse. Klaipėdos rajone, Ketvergių kaime, yra įsikūręs centrui priklausantis Sektorinio praktinio mokymo centras, vadinamasis autodromas.

Siekis – geresnė kokybė

"Valstybės švietimo politika orientuota į du aspektus – švietimo paslaugos turi būti teikiamos kokybiškos, o antras svarbus dalykas – ekonominio naudingumo kriterijus. Mūsų įstaigos pastatas Alyvų gatvėje ne visiškai atitinka šiuolaikinius reikalavimus. Tokia pat padėtis yra ir Statybininkų mokykloje. Numatėme, kad visos tęstinio mokymo programos iš Alyvų gatvėse esančių pastatų bus perkeltos į Taikos prospekto erdves. Planuojame atnaujinti, modernizuoti šį pastatą", – planais dalijosi įstaigos vadovė.

Profesinio mokymo įranga turėtų būti perkelta dar iki rugsėjo mėnesio, todėl tikimasi, kad naujų mokslo metų pradžioje mokymo įstaiga duris atvers jau atsinaujinusi.

Abi sujungiamas viešąsias įstaigas valdo ta pati Švietimo ir mokslo ministerija.

Etatų nemažins

Pabrėžiama, kad lėšų pavyks sutaupyti ir reorganizavus valdymą.

D.Martišauskienė tikino, kad sujungiamų mokyklų bendruomenės geranoriškai priėmė naujoves.

"Stengiuosi remtis bendruomenių nuomone, tariamės ir konsultuojamės. Didžiąją dalį specialistų išsaugosime, etatų nemažės. Nemažės nei pedagoginių darbuotojų, nei dirbančiųjų su mokiniais, nes visos programos bus vykdomos ir toliau", – paaiškino D.Martišauskienė.

Šiuo metu abiejų sujungiamų įstaigų bendruomenės gyvena kraustymosi nuotaikomis.

"Turėsime per 70 etatinių darbuotojų, o mokytojų bus daugiau nei 95", – tikino D. Martišauskienė.

Susijungus dviem įstaigoms, dalį lėšų ūkiui išlaikyti skirs Švietimo ir mokslo ministerija. Tačiau likusias pinigus įstaiga turės užsidirbti pati.

Siūlys naujų paslaugų

Sujungus įstaigas tikimasi, kad vienu metu bus galima mokyti per tūkstantį mokinių.

"Šį skaičių sudarys ir tęstinio bei vairuotojų mokymo programų mokiniai bei kiti klientai. Toliau veikla bus plėtojama keturiomis veiklos kryptimis. Tarp jų – pirminis profesinis mokymas su visomis Statybininkų mokyklos turėtomis programomis. Bus įsteigtas Pramonės inžinerijos ir statybos skyrius", – pasakojo įstaigos vadovė.

Naujame skyriuje galės mokytis tiek 10, tiek 12 klasių baigę mokiniai. Tos pačios specialybės bus siūlomos ir tiems žmonėms, kurie nori persikvalifikuoti ar naujai įgyti specialybę.

Bus kuriamas dar vienas – Sveiktos priežiūros paslaugų ir reabilitacijos skyrius.

"Kita mūsų veiklos sritis yra profesinė reabilitacija, skirta tiems žmonėms, kurie dėl sveikatos problemų yra "iškritę" iš darbo rinkos", – kalbėjo D.Martišauskienė.

Ketvirtoji svarbi veiklos sritis – mokymo įstaigoje veiklą tęs Transporto skyrius.

"Mes norime plėsti veiklą ir užsiimti ne tik vairuotojų paruošimu. Teiksime ir kitas su transportu susijusias pirminio profesinio mokymo paslaugas", – teigė įstaigos vadovė.

Atskiro skyriaus statusą mokymo įstaigoje turės Tęstinio mokymo skyrius.

"Šiame skyriuje bus teikiamos paslaugos bedarbiams, nukreiptiems iš Darbo biržos. Ateityje planuojame įkurti ir Gimnazijos skyrių. Pas mus galės mokytis 10 klasių išsilavinimą turintys mokiniai. Sudarysime galimybę įgyti profesinį ir vidurinį išsilavinimą. Todėl visus tuos, kurie mokosi, mokysis ar dirba Klaipėdos profesinio mokymo ir reabilitacijos centre bei Statybininkų mokykloje, noriu patikinti, kad šis Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimas sujungti dvi profesinio mokymo įstaigas bus naudingas visiems – tiek dirbantiesiems, tiek besimokantiesiems", – kalbėjo direktorė D.Martišauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesvarbu

nesvarbu portretas
Dziaugiasi Kretinga atsikraciusi sia 'vadove'. Uzuojauta Klaipedai. Bent viena karta gyvenimas kaime pagerejo miesto saskaita.

STT

STT portretas
na darbo partija skuba suktis nes iki rinkimu nebedaug laiko liko , reik pinigeliu.

savi

savi portretas
Paziuresim kas bus po metu...statistiskai puse dabar dirbanciu zmoniu rasite darbo birzoje, paziuresim tada kokia propoganda ir straipsni uzsakys. Kuo maziau tokiu kaip p. DM. Stiprybes dar dirbantiems!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių