Rekonstruos Tauralaukio darželį

Kitąmet startuos Tauralaukio progimnazijos atnaujinimas. Planuojama, kad po rekonstrukcijos čia atsiras per šimtą naujų vietų.

Tauralaukio progimnazijos atnaujinimas bus organizuojamas etapais. Pirmojo įgyvendinimas prasidės jau kitais metais. Jo metu numatyta rekonstruoti pastatą, kuriame veikia ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo padalinys.

Rekonstruojant planuojama pastatyti priestatą. Tad atsiras 135 naujos vietos. Dabar yra 55. Bus nupirkti ir nauji baldai, įranga.

Šio etapo metu bus įrengti pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelės.

Projektą planuojama įgyvendinti per trejus metus. Kitąmet bus rengiamas techninis projektas. Darbai turėtų startuoti dar po metų.

Skaičiuojama, kad šio Tauralaukio progimnazijos pastato atnaujinimas atsieis apie 1,4 mln. eurų. Didžiąją dalį lėšų – apie 879 tūkst. – planuojama gauti iš ES fondų ir valstybės.

Tam iki gruodžio 11 d. reikia pateikti paraišką.

Miesto savivaldybės dalis, įgyvendinant projektą, sieks beveik 570 tūkst. eurų.

Klaipėdos tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai domėjosi, kada bus pakeistas šio Tauralaukio progimnazijos padalinio pavadinimas į "darželis", esą dabartinis klaidina.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė tvirtino, kad taip nutiks, kai bus baigta rekonstrukcija.

Tarybos narys Arūnas Barbšys domėjosi, koks bus likusios Tauralaukio progimnazijos likimas. Numatyta, kad ateityje čia turėtų likti tik pradinė mokykla. Progimnazija turėtų būti perkelta į naują pastatą, kuris bus statomas Žolynų kvartale.

"Dėl kitų įstaigos atnaujinimo etapų dar yra diskutuojama. Svarstoma galimybė ten statyti pradinę mokyklą, sporto salę, kuria galėtų naudotis ne tik įstaiga, bet ir Tauralaukio bendruomenė. Viskas dar tik dėliojama", – teigė vedėja.

"Tolesnis Tauralaukio progimnazijos likimas pakimba ore. Turėtų būti sprendžiamas visos įstaigos atnaujinimo klausimas", – tvirtino A.Barbšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių