Rūpesčių sukėlė akmenys

Daržų gatvės remontui koją vėl pakišo akmenys. Apie mėnesį buvo sutrikęs jų tiekimas, todėl rangovui teko pristabdyti darbus. Dėl šių nesklandumų gatvės rekonstrukcija užsitęs.

Daržų gatvės remontui koją vėl pakišo akmenys. Apie mėnesį buvo sutrikęs jų tiekimas, todėl rangovui teko pristabdyti darbus. Dėl šių nesklandumų gatvės rekonstrukcija užsitęs.

Teko nukelti

Uostamiesčio valdžia planavo, kad Daržų gatvės rekonstrukcija bus baigta spalį. Gatvę remontuojančios įmonės „Žemkasa“ direktorius Dainius Zokas iš pradžių buvo nusiteikęs optimistiškai.

Birželio pabaigoje, pradėjus kloti Daržų gatvės grindinio akmenis, vadovas vylėsi, kad darbus pavyks baigti per mėnesį. Tačiau jie buvo sudėtingesni, nei tikėtasi.
Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis tvirtino, kad Daržų gatvėje dar liko daug veiklos. Akmenimis reikia išgrįsti apie trečdalį arterijos.

„Iki lapkričio 1-osios, kaip buvo planuota, darbai nebus baigti, tačiau iki metų pabaigos turėtume suspėti. Liko pakloti tik dangą. Lietaus nuotekų tinklai jau nutiesti“, – tvirtino vedėjas.

Pagal sutartį su savivaldybe iki Naujųjų metų rangovas yra įsipareigojęs visiškai sutvarkyti šią gatvę.

Nutraukė gamybą

Pasak R.Stasiulio, atnaujinant Daržų gatvę, daugiausia rūpesčių kėlė grindinio akmenys. Iš pradžių sugaišta, kol buvo sutarta, kokius akmenis išrinkti šiai arterijai.
Vėliau apie mėnesį strigo jų tiekimas – nespėta jų pagaminti. Akmenys Daržų gatvei yra vežami iš Švedijos, o gludinami Vilniuje.

„Dabar įmonė apskritai nusprendė stabdyti šių akmenų gamybą. Jiems neapsimoka. Nesulaukia daugiau užsakymų. Šiais unikaliais akmenimis klojama tik Daržų gatvė. Rangovas dabar turi susiskaičiuoti, kiek jų trūksta. Įmonė dar pagamins šį kiekį“, – pasakojo vedėjas.

R.Stasiulis pasakojo, kad dabar Daržų gatvėje klojami senieji grindinio akmenys. Jais pagal projektą numatyta išgrįsti 200 kv. metrų arterijos ploto.

Darbai pabrango

„Rangovas turėtų greičiau įsivertinti, kiek naujų akmenų reikės, nes juos gaminanti įmonė nelauks. Iš naujais akmenimis išgrįsto ruožo matosi, kad gatvė bus patogi“, – pabrėžė vedėjas.

R.Stasiulis atkreipė dėmesį, kad Daržų gatvė yra siaura. Joje gali dirbti tik 2 ar 3 žmonės. Iš skirtingų gatvių akmenų kloti negalima, nes sudūrimo vietoje nepavyktų jų suderinti.

Daržų gatvė bus atnaujinta nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės. Šios dalies ilgis – apie 190 metrų.

Rekonstrukcija prasidėjo kovo viduryje. Jos metu bus atnaujinta gatvės važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, elektros linija, nutiesti lietaus nuotekų tinklai.
Dėl naujos dangos rekonstrukcija pabrango apie 70 tūkst. litų. Anksčiau skaičiuota, kad darbai atsieis apie milijoną litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o taip...

o taip... portretas
Savivaldybes klerkam Darzu gatveje - akmenu tiekimas, tai projektai Joniskio gatveje - kas ten per nemastantys zmones sedi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių