S. Šimkaus gatvėje užvirs darbai

Po kelių savaičių S.Šimkaus gatvėje vėl bus imtasi aktyvios veiklos. Žadama keisti arterijos dangą, numatyta įrengti ir daugiau automobilių stovėjimo vietų. Specialistų teigimu, dėl šių darbų atlikimo varžėsi rekordinis įmonių skaičius.

Po kelių savaičių S.Šimkaus gatvėje vėl bus imtasi aktyvios veiklos. Žadama keisti arterijos dangą, numatyta įrengti ir daugiau automobilių stovėjimo vietų. Specialistų teigimu, dėl šių darbų atlikimo varžėsi rekordinis įmonių skaičius.

S.Šimkaus gatvės dangą atnaujins įmonė "Žemkasa", kuri, pasiūliusi mažiausią kainą, nugalėjo viešajame konkurse. Darbus bendrovė atliks už maždaug 125 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova teigė, kad S.Šimkaus gatvės dangai atnaujinti ir buvo planuota skirti panašią sumą.

Sutartis su nugalėtoju dar nėra pasirašyta. Pasak I.Nachčiunovos, ji yra rengiama šiuo metu. Taip pat vyksta konkursas, kurio metu bus išrinktas techninis prižiūrėtojas.

"Viskas vyksta lygiagrečiai. Pasirašius sutartį ir išrinkus techninį prižiūrėtoją, prasidės darbai. Tai truks dar mažiausiai porą savaičių", – tvirtino pavaduotoja.

Atnaujinti S.Šimkaus gatvės dangą panoro nemažai įmonių. Jų viešajame konkurse dalyvavo net 14.

Anot I.Nachčiunovos, konkursai, kuriuose ieškoma, kas remontuos dangas, visada sulaukia didelio susidomėjimo. Paprastai juose dalyvauja 5–6 įmonės. Šį kartą skaičius buvo kur kas didesnis.

S.Šimkaus gatvėje darbai prasidėjo balandį. Buvo iškirsti 97 seni, ligoti, miesto želdinių reikalavimų neatitinkantys medžiai. Jų šaknys ardė asfalto dangą, šaligatvius.

Vietoje jų buvo pasodintos 66 naujos mažalapės liepos. Dar 11 buvo perkeltos į kitą vietą.

Nauji medeliai nėra maži. Jų aukštis siekia apie 5 m, o  skersmuo – maždaug 8 cm.

Specialistų teigimu, tam, kad būtų galima pradėti remontuoti dangas, pirmiausia reikėjo iškirsti senus medžius ir pasodinti naujus. Manoma, kad užbaigus darbus S.Šimkaus gatvė taps kur kas gražesnė ir patrauklesnė klaipėdiečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Melas, kad iškirstieji 97 medžiai buvo seni ir ligoti.

AS

AS portretas
Reik tiketie ,kad sviestuvai bus tokie kaip ir Donelaicio gatveje,o ne visur skirtingi

deinis

deinis portretas
Lauksiu kol patvarkys gatvę ir pažiurėsim kiek pritrūks pinigų ,nes nei vienas laimėtas konkursas nebuvo atliktas už tokia sumą ,kuri buvo sutarta ,bendrai tie konkursai tik ačkotiratelstvo ,nejaugi negalima samdyti žinomus specialistus ,juk ne pirmus metus gyvename ,vadinamoje demokratije respublikoje ,kaip kvailiuojame ,taip kvailiuojame
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių