„Šeimų dienos“ klaipėdiečius kvies atnaujinti įžadus

Kitą savaitgalį uostamiestyje šurmuliuosianti šventė "Šeimų dienos" klaipėdiečiams žada virtinę nuotaikingų renginių, skirtų puoselėti šeimos tradiciją. Organizatorių teigimu, norima, kad teigiamų atsiliepimų ir palaikymo sulaukęs renginys ateityje taptų reprezentuojančiu uostamiestį.

Kitą savaitgalį uostamiestyje šurmuliuosianti šventė "Šeimų dienos" klaipėdiečiams žada virtinę nuotaikingų renginių, skirtų puoselėti šeimos tradiciją. Organizatorių teigimu, norima, kad teigiamų atsiliepimų ir palaikymo sulaukęs renginys ateityje taptų reprezentuojančiu uostamiestį.

Džiugins muzika ir teatras

Kaip teigė "Šeimų dienų" organizatorius Linas Švirinas, šiais metais visą savaitgalį truksianti šventė rengiama jau antrą kartą. Šį kartą tris dienas džiuginsiantys renginiai bus sutelkti trijose pagrindinėse erdvėse – Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės bibliotekoje, Danės skvere ir Smiltynėje.

"Šeimų dienos" startuos gegužės 23 dieną, penktadienį, renginiais I.Simonaitytės bibliotekoje. Klaipėdiečiai bus pakviesti apžiūrėti kelių fotomenininkų parodą, kurioje buvo užfiksuotos šeimyninės akimirkos. "Vėliau bibliotekoje bus skaitomos specialistų paskaitos apie harmoningą ir sėkmingą bendravimą šeimoje", – pasakojo L.Švirinas.

Šeštadienio, gegužės 24-osios, vidurdienį šventės veiksmas persikels į Klaipėdos lėlių teatrą, kuriame bus rodomas spektaklis vaikams. Po jo kiemelyje susirinkusiuosius nudžiugins atsidarysiančios menų dirbtuvės bei spalvingas koncertas. Dalyvius linksmins studijos "Grock" auklėtiniai ir kolektyvas "Vokalis".

Apeigos – ant pievelės

L.Švirinas akcentavo, kad "Šeimų dienose" šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas santuokai ir žmonių tarpusavio santykių puoselėjimui.

Šeštadienį 15.30 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks santuokos sakramento atnaujinimo ir šeimų palaiminimo ceremonija.

"Jei kažkam bažnytinės apeigos nėra priimtinos, panašų ritualą šeštadienį poros galės atlikti ir Danės skvere. Ten 17 val. bus rengiama pasimatymų popietė, kurios metu, skambant romantiškai muzikai, bus galima atnaujinti įžadus ir dar kartą išreikšti jausmus – visa tai, kas svarbu ir asmeniška", – kalbėjo organizatorius.

Pasak jo, Danės skvere skambės džiazo muzika – dainuos gerai žinomos klaipėdietės Aušra Smičiūtė-Butkevičienė ir Kristina Jatautaitė-Stanevičienė, gros specialiai šiai progai suburtas jaunų džiazo muzikantų kolektyvas.

Tikimasi sulaukti ir Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko muzikinio pasveikinimo savo žmonai Ingai Grubliauskienei. Kaip teigė L.Švirinas, uostamiesčio kavinės bus skatinamos priimti įžadus atnaujinusias poreles, kurios bendravimą galės pratęsti uždaresnėse erdvėse.

Atrakcijos Smiltynėje

Gegužės 25 dieną, sekmadienį, 12 val. klaipėdiečiai kviečiami persikelti į Smiltynę.

"Numatome aktyvią dieną: šeimų lauks įvairios rungtys ir atrakcijos gamtoje. Dalyvius raginame su savimi pasiimti ir vaišių, kad galėtų pasistiprinti. Planuojama aplankyti ir Lietuvos jūrų muziejų bei jo gyventojus", – kalbėjo pašnekovas.

L.Švirinas pripažino, kad praėjusiais metais startavusi iniciatyva nuteikė optimistiškai ir davė impulsą nesustoti.

"Kaip ir pernai, stengiamės, kad šventė būtų įvairi ir spalvinga. Jos idėja kilo tada, kai dalyvaudamas įvairiose koncertinėse programose, skirtose vaikams, pradėjau girdėti kalbas, kad šeimos, auginančios mažus vaikus, jaučia renginių trūkumą. Dažnai koncertinės erdvės nėra pritaikytos būti su mažaisiais", – prisiminė L.Švirinas.

Pasak jo, buvo norima suburti šeimas, kad jos dalytųsi patirtimi apie auklėjimą, pasisemtų žinių ar išgirstų kitų požiūrį. Be to, iniciatoriams kilo noras parodyti, kad šeimos gali bendrauti per įvairias menines, sportines veiklas.

"Šeimų dienų" organizatorius atskleidė ir ambicingą svajonę – norima, kad šventė ateityje taptų Klaipėdą reprezentuojančiu renginiu.
 


Šiame straipsnyje: Šeimų dienosLinas Švirinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių