Šeimų šventė pajūryje – saulėta, sportiška ir rekordinė

Šeštadienį Klaipėdoje klegėjo vaikai ir jų tėveliai – šeimas pabūti drauge sukvietė tradiciniu tapęs renginys „Šeimos pramogų uostas“. Vyko šventinis bėgimas, po kurio dalyviai linksminosi Melnragėje. Šiemet įveikti dviejų kilometrų atstumą pasiryžo rekordiškai daug klaipėdiečių.

Prieš vidurdienį „Šeimos pramogų uosto“ startą skelbė ketvirtą kartą organizuojamas „Šeimų bėgimas“. 11.30 val. bėgikai pradėjo nuo prekybos centro „Studlendas“ aikštelės ir įveikė 2 km distanciją. Trasa gyventojus numatytą atstumą vedė į Melnragę, kur jų laukė kūrybinės, sportinės ir edukacinės pramogos bendraminčių apsuptyje.

Šiemet sulaukta išskirtinai daug – virš pusės tūkstančio dalyvių.

Šiemet sulaukta išskirtinai daug – virš pusės tūkstančio dalyvių. Anot Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro direktorės Jolantos Budrienės, tai itin džiuginantis rezultatas. Dalyvauti bėgime pasiryžo šeimų nariai, mokyklų, gimnazijų mokiniai, sporto organizacijos, šeimas vienijančių ar su jomis dirbančių visuomeninių iniciatyvų atstovai bei įvairios bendruomenės.

„Išties šįkart sulaukėme rekordinio skaičiaus bėgikų – savo jėgas išmėgino ir vaikai, ir jų tėveliai. Vieni paspirtukais, riedučiais, dviračiais, kiti su vežimėliais, ant mamytės ar tėvelio pečių. Buvo ir tokių, kurie bėgo kartu su savo augintiniais“, – vardijo J. Budrienė.

Visi bėgimo dalyviai buvo apdovanoti medaliais, o komandų lyderiams – mokytojams ir vadovams įteikti padėkos raštai. Trims gausiausioms komandoms ar organizacijoms buvo padovanotos Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro įsteigtos taurės. Šiemet jas atsiėmė pirmąją vietą pelniusi „Varpelio“ mokyklos-darželio bendruomenė, antra vieta atiteko „Versmės“ progimnazijai, trečioji – Vaikų laisvalaikio centro klubui „Liepsnelė“.

Nuo 12 iki 16 val. vadinamajame Melnragės žiede šurmuliavo ir pati Klaipėdos vaikų laisvalaikio surengta šventė „Šeimos pramogų uostas“, kurios nepraleido ir uostamiesčio baikeriai. Eismą, kuris kuriam laikui buvo uždarytas, koordinavo policijos pareigūnai.

Renginio metu dalyviai stebėjo Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro kolektyvų pasirodymus, muzikos grupės „Old City Band“ koncertą, klounų teatro „Dulidu“ spektaklį „Profesorius ir blusa“.

Taip pat gyventojai buvo kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, edukaciniuose užsiėmimuose ir sferinio kino seansuose. Šventę praskaidrino ir animatoriai, pramogos batutuose, kitos linksmybės. Visos atrakcijos klaipėdiečiams buvo nemokamos.

„Šeimos pramogų uostas“ sukvietė kartu pabūti ne tik mažus vaikus auginančiuosius, bet bendrai veiklai sutelkė ir visą miesto bendruomenę. Taip renginio organizatoriai tikino kasmet siekiantys paskatinti šeimas kartu leisti laisvalaikį ir stiprinti tarpusavio ryšį.

Pasak J. Budrienės, tam, kad šventė kasmet įvyktų, finansiškai prisideda bendrovė „Klaipėdos nafta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai tokie poreikiai

kai tokie poreikiai portretas
tai tokios ir šventės.Prasčiokų

Jolanta

Jolanta portretas
Gerai diena pradejom. Linksma svente. Galetu tokiu pramogu daugiau vykti.

Nu va mažulėliai,

Nu va mažulėliai, portretas
pabėgiojom ir laimingi.Tikrai retos pramogos:D))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių