Senojo turgaus kvartalo vizijos įgyvendinimui reikia 60 mln. litų

Uostamiesčio valdžiai pristatyta Senojo turgaus kvartalo vizija. Pirminiais skaičiavimais jos įgyvendinimas atsieitų apie 60 mln. litų. Teigiama, kad lėšų būtų galima pritraukti iš įvairių šaltinių.

Uostamiesčio valdžiai pristatyta Senojo turgaus kvartalo vizija. Pirminiais skaičiavimais jos įgyvendinimas atsieitų apie 60 mln. litų. Teigiama, kad lėšų būtų galima pritraukti iš įvairių šaltinių.

Reikia daugiau dengtų vietų

Senojo turgaus kvartalo vizija pradėta rengti prieš beveik metus. Į šį procesą buvo įtraukti ne tik įstaigos vadovai, miesto valdžia, bet ir miestiečiai, verslininkai, galimi investuotojai.

Trečiadienį parengta Senojo turgaus kvartalo vizija pristatyta miesto tarybos kolegijos nariams. Pasak rengėjų, siekiama, kad judėjimas vyktų po visą šią teritoriją. Jos ašis ir veidas turi būti senasis turgus.

Teigiama, kad pastarojo atnaujinamas generuotų didžiausius pokyčius teritorijoje ir paskatintų kitų projektų realizavimą. Tad nurodoma, kad pirmiausia reikėtų atnaujinti senąjį turgų.

Numatyta rekonstruoti senąjį halės pastatą. Pabrėžiama, kad prekyvietėje reikia įrengti daugiau dengtų prekybos vietų. Vizijoje numatyta, kad nauja dengta halė galėtų atsirasti tarp senosios ir Šaltkalvių gatvės.
Taip pat naują dengtą turgavietę siūloma įrengti tarp Šaltkalvių gatvės ir Kūlių vartų aikštės.

Siūlo pertvarkyti sankryžą

Prie prioritetinių projektų priskiriama ir senojo turgaus aikštės atnaujinimas. Pagal viziją ji nebūtų užstatoma, o išliktų kaip viešoji erdvė. Čia būtų numatytos vietos prekybai, palikta erdvė aplinkinių kavinių terasoms. Aikštėje būtų galima įrengti ir mažosios architektūros elementų.

Teigiama, kad čia iki pietų galėtų vykti prekyba, o vėliau kultūriniai renginiai. Manoma, kad tada šioje vietoje judėjimas vyktų visą dieną. Dabar esamos automobilių stovėjimo vietos būtų panaikintos. Siūloma keisti ir grindinį. Pastarasis turėtų būti vientisas, pritaikytas pėstiesiems.

Pagal viziją nebeliktų ir pravažiavimo automobiliams tarp Aukštosios ir Sinagogų gatvių.

Pabrėžiama, kad turi būti geras susisiekimas su Senojo turgaus kvartalu. Aiškus turi būti ir srautų pasiskirstymas pačioje turgavietėje. Nenorima, kad šis kvartalas taptų tranzitinis. Pirmenybė jame būtų teikiama pėstiesiems.
Vizijoje numatyta perdaryti Taikos prospekto ir Tiltų gatvės žiedinę sankryžą į keturšalę. Erdvė tarp Tiltų gatvės ir turgavietės paverčiame aikšte, iš kurios numatomas pagrndinis patekimas į turgavietę.

Siūloma Turgaus stotelę iš Taikos prospekto perkelti į Kūlių vartų aikštę. Teigiama, kad taip būtų padidintas turgaus ir senamiesčio pasiekiamumas, eismo saugumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Neblogą aferą liber astai sugalvojo. Eilinę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių