Senojoje perkėloje duris atvėrė naujas keleivių terminalas

Klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams Šiaurės rage ketvirtadienį duris oficialiai atvėrė naujasis keleivių terminalas.

Klaipėdiečiams ir uostamiesčio svečiams Šiaurės rage ketvirtadienį duris oficialiai atvėrė naujasis keleivių terminalas. Į šį bendrovės „Smiltynės perkėla“ projektą investuota apie 4 mln. litų.

Leidimą statyti naująjį terminalą įmonė gavo dar 2011-aisiais. Tačiau paskelbus viešąjį konkursą jo rezultatai buvo apskųsti, tad projekto darbai startavo tik pernai.

Šiandien Šiaurės rago krantinę puošia naujas administracinis apie 300 kv. m pastatas, kuriame įrengta keleivių laukimo salė, kasos, kavinukė, o iš terasos atsiveria Kuršių marių, uosto ir Smiltynės panoraminiai vaizdai.

Bendrovės atstovai neabejoja, jog ši terasa ant pastato stogo, kuri bus atvira ištisą parą, taps pamėgtu klaipėdiečių ir miesto svečių traukos tašku.

Įgyvendinant projektą, sutvarkyta ir dalis Šiaurės rago teritorijos: paklota nauja granitinė šaligatvių danga, įrengtas apšvietimas, praplėsta ir išasfaltuota aikštelė automobiliams apsisukti, įrengtos 4 automatinės bilietų kasos bei nauja praėjimo kontrolės sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Waidis

Waidis portretas
Daug kas užkliūna už slenksčio į pastatą, kuriame įrengta keleivių laukimo salė, kasos.Vasara visi su basutėm ...

mh

mh portretas
nei vieno jauno zmogaus tik sukrioshe diedai su pilvais ...

dėkui

dėkui portretas
Nuostabu yra ir tas gražus lietuviškas pavadinimas. DĖKUI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių