Tuberkulioze sergantiems klaipėdiečiams – ramunių žiedai

Kovo 24-oji – Tuberkuliozės diena – uostamiestyje pražydo baltomis ramunėmis. Būrys jaunųjų klaipėdiečių paramą sergantiesiems išreiškė rankų darbo žiedais, papuošusiais Atgimimo aikštę.

Tuberkuliozės diena pasaulyje minima jau 101 metai. Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ ją sutiko konkursu ligos simboliui – baltajai ramunei – sukurti. Nupieštos, išlankstytos iš popierius ar kitais būdais pagamintos ramunės buvo susmaigstytos į Atgimimo aikštėje žaliuojančią pievą.

Dalyvauti konkurse buvo kviečiamos Klaipėdos švietimo ir ugdymo įstaigos: mokyklos, vaikų darželiai, vaikų dienos užimtumo centrai.

Baltosios ramunės dienos renginyje susirinkusiuosius linksmino Karinių jūrų pajėgų orkestras, Klaipėdos jaunieji daininikai ir šokėjai.

Šiemet pirmą kartą uostamiesčio gyventojams surengtas minėjimas „Baltoji ramunė“ suvienijo būrį moksleivių, darželinukų bei pedagogų, neabejingų grėsmingai ligai, kuri vis labiau paliečia visuomenę. Medikų teigimu, tuberkuliozė – jau seniai nebelaikoma tik asocialių žmonių liga.

Kaip pasakojo renginio organizatoriai, šiltu ir nuotaikingu susibūrimu norėta kuo plačiau paskleisti žinią apie tuberkuliozės problemą, o kartu solidarizuotis su žmonėmis, sergančiais šia grėsminga liga.

Tuberkulioze sergančius mažuosius globojančio labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ steigėja Marija Dubickienė džiaugėsi, kad rankų darbo ramunes kūrė gausus būrys jaunųjų klaipėdiečių.

„Kai tiek daug palaikančiųjų ir bendraminčių, mažiesiems ligoniukams sveikti bus lengviau. Gaminant ramunes sudėta meilė ir šiluma labai reikalinga sergantiesiems“, – kalbėjo M.Dubickienė.

Pasak jos, Klaipėdos tuberkuliozinės ligoninės vaikų skyriuje ligoniukai uždaromi ilgam – neretai jie ten net užauga, nes turi laiku gauti ir vaistų, ir maisto, todėl parama jiems būtina.

Reginyje dalyvavęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad švietimas ir tuberkuliozės prevencija šiomis dienomis turėtų būti aktuali kiekvienam klaipėdiečiui.

„Nors ir gyvename XXI a., ši liga įgauna vis platesnį mastą ir paliesti gali bet kurį iš mūsų. Įveikti tuberkuliozę galime tik visi drauge suvieniję pajėgas“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www.saulessmiltys.lt

www.saulessmiltys.lt portretas
O ponui ar poniai ,,Blam,, sakyčiau nuvykite prie ligoninės ir įsitikinkite Vitės mokykla nuvežė ir prismaigstė ramunių ligoniukams prie ligoninės ..... Labai graži akcija tik gaila, kad ne visi ją supranta teigiamai, nepajudinot nė piršto o komentuojate taip visada lengviausiai ....

Anonimas

Anonimas portretas
Atsiprašau apie ką Jūs kalbate? Kaip sergantys vaikai, išeis iš ligoninės? Beje labai klystate jai sakote, kad šventėje nebuvo ligoniukų ...Neisitikinę prašom iš vis nekomentuokite !!!

saulene

saulene portretas
o pats, ar pati padejai sergantiems? Gal atėjai į aikštę ir pasiūlei vykti prie dispanserio? O gal paaukojai, kaip tie žmonės ten susirinkę?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių