Šildymo sezono startas daugiabučiuose – pirmadienį

Uostamiestyje skelbiama oficiali šildymo sezono pradžia. Radiatoriai daugiabučiuose namuose pradės šilti nuo pirmadienio. Šiemet šildymo sezonas Klaipėdoje startavo diena vėliau nei pernai.

Oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažiau nei 10 laipsnių šilumos. Paskutinėmis pastarosiomis paromis uostamiestyje taip ir buvo.

Antradienio ir trečiadienio paros temperatūra siekė po 8, ketvirtadienio – 9 laipsnius šilumos. Manoma, kad savaitgalį laikysis panašūs orai. Didelio atšilimo meteorologai neprognozuoja.

„Vėjas gal aprims, bet naktimis bus vėsu. Saulės taip pat nenumatoma. Galėjome šildymo sezono pradžią skelbti ir penktadienį, tačiau šilumos ūkio prižiūrėtojai nespėtų įjungti šildymo visuose namuose“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Paprastai šildymą daugiabučiuose namuose įjungia per vieną dieną, tačiau užtrunka sistemų suderinimas. Ypač pastatuose, kur įrenginiai seni. Viršutiniuose aukštuose reikia nuorinti sistemas, kad namas šiltų tolygiai.

Pasak A.Gaižučio, kyla rūpesčių su butais, kurių savininkai yra išvažiavę į užsienį, ir raktų nėra palikę artimiesiems.

„Tada administratorius ieško įvairiausių būdų, kaip išspręsti problemą. Ieško artimųjų, pažįstamų. Kai sistema nenuorinta, pusė namo gali šilti, o pusė – ne. Gyventojai, kurių butuose radiatoriai nešyla pyksta. Šilumos nėra, o sąskaita vis tiek ateis“, – komentavo vedėjas.

Paskutiniais duomenimis, dar 20 proc. daugiabučių namų neturi parengties šildymo sezono aktui. A.Gaižutis aiškino, kad taip gali būti dėl kelių priežasčių.

Viena iš jų – nebaigti renovacijos darbai. Šildymo sezonas tokiuose namuose gali prasidėti vėliau. A.Gaižutis prašė administratorių apie tokias situacijas informuoti gyventojus.

Tačiau būna ir tokių atvejų, kai namo šildymo sistema yra visiškai susidėvėjusi. Gyventojai nepriima sprendimo jos remontuoti. Ji tik šiek tiek palopoma.

Gyventojų neapsisprendimas imtis veiksmų gali baigtis nelaime šildymo sezono metu. Tačiau, nors negauna parengties akto, tokiuose namuose šildymas įjungiamas vis tiek.

Šiemet uostamiestyje šildymo sezonas startuos diena vėliau nei praėjusiais metais. Prognozuojama, kad jo metu šilumos kaina turėtų išlikti panaši, kaip praėjusio metu. Kuro kainos ženkliai nepasikeitė.

Ketvirtadienį šildymas startavo uostamiesčio švietimo įstaigose ir vaikų globos namuose. A.Gaižutis tvirtino, kad nėra gauta pranešimų, jog būtų kilę problemų dėl šildymo paleidimo šiuose pastatuose.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:

2004 m. – spalio 12 d.

2005 m. – spalio 18 d.

2006 m. – spalio 26 d.

2007 m. – spalio 15 d.

2008 m. – spalio 27 d.

2009 m. – spalio 13 d.

2010 m. – spalio 11 d.

2011 m. – spalio 19 d.

2012 m. – spalio 17 d.

2013 m. – spalio 15 d.

2014 m. – spalio 22 d.

2015 m. – spalio 9 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
nesuprantu tai sildo jau kad nesyla radiatoriai?

Kristina

Kristina portretas
Kam reikėjo 10 d laukti?! Vienas peršalimas = 35 EUR padovanoti vaistinei! Kankinomes papildomas keturias dienas. Posedžiavo trečiadienč, tai ir reikėjo nuo ketvirtadienio pradėti.

Gal paaiškintumėte

Gal paaiškintumėte portretas
Kaip tuos radiatorius įjungti, nepradėjus šildymo?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių