Šilumos trasų atnaujinimą trikdo ne tik lietus

Šilumos trasų remontui kliudo lietingi orai ir vis užsitęsiantis leidimų darbams išdavimas. Nepaisant to, tikimasi visus suplanuotus darbus užbaigti laiku – iki spalio 15-osios.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris tvirtino, kad didžioji dalis šilumos trasų rekonstrukcijos darbų jau eina į pabaigą.

„Judame į priekį, bet darbo dar yra. Šiemet sudėtingiau gauti statybos leidimus. Ilgos procedūros. Dėl to viskas užsitęsia. Dalis leidimų išduodami paskutinę minutę iki nustatyto termino. Matyt, tam yra kelios priežastys. Energetikos inspekcijoje trūksta žmonių, stringa sistema, per kurią vyksta derinimas. Būtų galima viską anksčiau suderinti“, – komentavo vadovas.

A.Smagurio teigimu, nepadeda ir orai. Pastaruoju metu labai daug lyja: „Murkdosi žmonės vos ne po purvyną. Lietus darbų tikrai nepaspartina.“

Pasak vadovo, prie pabaigos trasų atnaujinimas artėja Žardininkų kvartale. Kitą savaitę čia turėtų būti atlikta pusė visų darbų. Viską užbaigti ketinama iki mėnesio pabaigos.

Dėl darbų Žardininkų kvartalo gyventojams tenka verstis be karšto vandens. Daugiau nei pusei kvartalo šilumos tiekimą ketinama atnaujinti antradienį ir trečiadienį. Likusiesiems – prieš rugsėjo 1-ąją.

„Šis kvartalas – didesnis. Dėl to šiluma ir netiekiama didesniam skaičiui vartotojų. Prašome žmonių pakentėti, nes kitaip organizuoti darbų nepavyksta. Tose vietose, kur galima, atliekant remonto darbus šilumą tiekiame iš kitos trasos, bet čia to padaryti nebuvo įmanoma“, – komentavo vadovas.

Dalis Žardininkų kvartalo gyventojų be karšto vandens verčiasi jau savaitę. Pasak A.Smagurio, tęsiant šilumos trasų atnaujinimo darbus gali tekti nutraukti tiekimą 2 namams.

Darbai taip pat vyksta Šiaurės prospekto ir Liepų gatvės kampe. Dalis trasų jau pakeista vadinamajame Žvejybos uosto rajone.

„Dar liko pakeisti nemažai trasų, kurios išsimėčiusios po visą miestą, atkarpų. Darbai vyks Manto ir Vytauto gatvių kampe, Naujojo Sodo, Liepų gatvėse. Tačiau jie nėra tokie sudėtingi“, – sakė A.Smaguris.

Šilumos trasų rekonstrukcija turi būti baigta iki spalio 15 d.

Anot pašnekovo, bus tiesiama ir naujų tinklų. Jie bus klojami suplanuotame statyti kvartale prieš buvusį Žemės ūkio technikumą. Jau ieškoma, kas teiks šią paslaugą. Nauji tinklai bus klojami ir kitose miesto vietose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis z

klaipedietis z portretas
Savivaldybė pakloja dangą - po mėnesio ateina Šilumininkai ir išardo , kad ir užtaiso jie savo perkastas vietas, bet palieka lopus, sulopytą dangą...... Kodėl negali kažkas kuruoti, vesti kasinėjimų priežiūrą mieste. Ir jei kas nori kasti mieste, keisti vamzdynus ar laidus... prieš metus, labai iš anksto turėtų susiderinti visi tinklus turintys toje kasinėjamoje zonoje, kad bus kasinėjama, visi pasikeičia savo tinklus ir atsatačius pilnai dangą (ne lopiniais), nebejudintų 5 metus. Reikia tik vieno žmogaus kuris prižiūrėtų miesto kasinėjimus ir už tai atsakytų savo kėde.

meistras

meistras portretas
Vyksta įdomūs dalykai. Mat bet kokie darbai atliekami skelbiant viešuosius pirkimus.Bet tos įmonės,kurios laimi-pasiima tiek objektų,kad nebesugeba tuos darbus laiku atlikti.Darbininkams moka mažus atlyginimus ir jie nei viršvalandžių nei išeiginėmis dienomis nesutinka dirbti.Vargas tiems,kas į tuos spąstus papuola.

Kęstutis

Kęstutis portretas
Klaipėdos energijos atstovas teigia, kad " ...kitaip organizuoti darbų nepavyksta.." Gal pabandytų rangovus įpareigoti dirbti ir savaitgaliais. Buvo puikus oras, bet pravažiuodamas Taikos pr. nei šeštadienį, nei sekmadienį dirbančių nemačiau. Pailsėti galima baigus darbą. Manau, kad tai šilumos tiekėjo nepagarba vartotojams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių