Šiukšlyno vietoje – žaidimų aikštelė

Kol klaipėdiečiai dejuoja, kad Klaipėdoje trūksta vaikų žaidimų aikštelių, "Dituvos" sodų bendrijos gyventojai nušluostė nosį miestiečiams. Buvusio šiukšlyno vietoje sodininkai įrengė dvi žaidimų aikšteles ir poilsio parką.

Kol klaipėdiečiai dejuoja, kad Klaipėdoje trūksta vaikų žaidimų aikštelių, "Dituvos" sodų bendrijos gyventojai nušluostė nosį miestiečiams. Buvusio šiukšlyno vietoje sodininkai įrengė dvi žaidimų aikšteles ir poilsio parką.

Į talką – 200 žmonių

Dituviškiai nereikalavo lėšų iš Klaipėdos rajono savivaldybės biudžeto, netaikė ir į europinių fondų lėšas, o susirinko į talką ir išvalė apleistą, krūmais apaugusį šabakštyną.

Nuo sovietinių laikų valstybinės žemės lopinėlis pačiame sodų bendrijos centre buvo apleistas ir neprižiūrimas, nors paaiškėjo, kad dar 1984 m. tuometinė rajono valdžią šioje vietoje buvo numačiusi vaikų žaidimo aikštelės atsiradimą.

"Pradėjome nuo šiukšlių išvalymo. Paskelbėme, kad kviečiame sodininkus į talką. Tačiau, kai atėjo du šimtai žmonių, netekome žado. Labai džiaugiuosi, kad susirinko daug jaunimo. Reikia pastebėti, kad sodai keičiasi iš esmės", – pasakojo sodų bendrijos "Dituva" pirmininkas Tadas Vaitkus.

Išvežė daugybę šiukšlių

Suorganizavę tris tokias talkas, sodininkai iš apleistos teritorijos išvežė apie 100 tonų įvairių šiukšlių ir žaliųjų atliekų.

"Paaiškėjo, kad šabakštyne vagys slėpė vogtus daiktus. Radome pasų, dokumentų. Po šiukšlėmis buvo paslėpta ir buitinės technikos. Teko ieškoti savininkų ir jiems grąžinti dokumentus", – pasakojo T.Vaitkus.

Išvalę krūmynus, sodininkai aptiko, kad šioje vietoje – itin šlapias gruntas. Taip kilo mintis iškasti tvenkinuką ir natūraliu būdu nusausinti sklypą. Palikę keletą suaugusių medžių, išlyginę gruntą, apleistoje vietoje dituviškiai sukūrė patrauklią poilsio zoną.

"Teko pirkti tik vaikų žaidimų aikštelės įrangą. Kol nieko nedarai, atrodo, kad viskas labai brangu. Mums aikštelė tekainavo 7–8 tūkst. eurų. O turime paplūdimio tinklinio aikštelę ir vaikų žaidimų vietą", – pasakojo T.Vaitkus.

Sodų bendrijos lėšomis tereikėjo nupirkti vaikų sūpynes ir kitų atrakcionų.

"Didžiausias ir brangiausias darbas buvo tas, kurį mes atlikome rankomis. Jei būtų reikėję ką nors samdyti, būtų buvę brangu. O dabar pora šimtų žmonių per pusdienį viską padarė ir dar paklausė, kada vėl rengsime kokią talką", – džiaugėsi bendrijos pirmininkas.

Kuria biblioteką

Dituviškiai užsimojo soduose nudžiuginti dar vieną naujove – biblioteka. Suradę nenaudojamas patalpas, jas atnaujino ir kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybę, kad ši imtųsi steigti biblioteką.

"Savivaldybė įsipareigojo įkurti etatą, pasirūpinti knygų fondu, o mes ėmėmės tvarkyti patalpas. Pasklidus gandui, kad soduose atsiras biblioteka, patys sodininkai ėmė kaupti knygas. Tiek jų privilko, kad patys jau turime pusę bibliotekos", – juokėsi T.Vaitkus.

Sodų bendrijoje ketinama įrengti dar dvi vaikų žaidimo aikšteles, nes pirmoji įrengta centrinėje dalyje. Norima vieną jų įkurdinti pietinėje, o kitą – šiaurinėje sodų dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dite

Dite portretas
buvau tuose Dituvos soduode. gal ir gerai ta zaidimu aikstele. Bet ponai vadovai geriau pastatytu nauja pastateli, ar normalu priglobsti(paskutine autobusu stotele ). Geda, aprasinetos likusios sienos, prisnersta, apluze viskas, kosmaras. Ateina ruduo, lyja, salta.Man pasirode ziauriai. O giriasi vaiku zaidimo aikstele....

is Sernu

is Sernu  portretas
Saunuolei galietu ir Sernu pirmininkai pasimokiti o ne rinkti pinigus ir i naudos jokios is to nedaro

Deivydas

Deivydas portretas
saunuoliai dituviskiai. oho kaip viskas neatpazystamai ten pasikeite per pora metu. prekybos centras, darzelis, poliklinika, zaidimu aiksteles, gatviu apsvietimas. o tokia skyle anksciau buvo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių