Skulptūra motociklininkams – arčiau tikslo

Iki žiemos planuojama padėti pamatus ilgai lauktai motociklininkų skulptūrai uostamiestyje. Šią vasarą vykstančių renginių metu idėjos iniciatoriai sparčiai pildė meno kūriniui pastatyti skirtą biudžetą ir tikisi netrukus pradėti darbus.

Pranoko lūkesčius

Klaipėdiečių iniciatyva, skirta įamžinti Lietuvos motociklizmo ištakas, įgauna pagreitį.

Neseniai uostamiestyje praūžė itin didelio dėmesio sulaukęs renginys „Memel tattoo convention“, kurio metu visos surinktos lėšos buvo skirtos projektui įgyvendinti.

„Rezultatai pranoko mūsų lūkesčius. Planavome surinkti bent penkis tūkstančius litų, o surinkome daugiau nei devynis“, – džiaugsmo neslėpė projekto iniciatorius Aurimas Mockus.

Lėšos skulptūrai buvo kaupiamos ir anksčiau. Šiuo metu jau sutaupyta apie 40 tūkst. litų. Iš viso objekto atsiradimui reikia apie 150 tūkst. litų.

„Kai pradėjome vystyti idėją, pradinė reikalinga suma buvo apie 30 tūkstančių. Tačiau tik vėliau sužinojome, kiek reikalavimų reikia įgyvendinti, norint pastatyti tokį objektą. Suma išaugo“, – pasakojo A.Mockus.

Parėmė motociklininkai

Šį savaitgalį praūžusios Jūros šventės metu Lietuvos motociklininkų klubas (LMK) rengė tradicinį ralį aplink Lietuvą, kurio metu dalyviai galėjo aukoti klaipėdiečių iniciatyvai.

Šventinio ralio metu buvo surinkta beveik 3 tūkst. litų. Suma A.Mockui buvo įteikta simboliniame benzino bake.

„Ralis aplink Lietuvą vyksta kasmet jau ketverius metus. Dabar sugalvojome, kad galime ne tik smagiai pasivažinėti, prisimindami tarpukario Lietuvos ralį, bet ir prisidėti prie paminklo statymo“, – pasakojo LMK vadovas Rimas Bružas.

Pašnekovo teigimu, būdami pajūryje idėjos iniciatoriai ir LMK nariai papasakojo ralio dalyviams apie klaipėdiečių iniciatyvą įamžinti motociklizmo ištakas.

Šiais metais ralyje dalyvavo 95 motociklai, jais važiavo apie 120 žmonių. Iš viso buvo surinkta 2 720 litų.

„Kiekvieno motociklininko garbės reikalas yra prisidėti prie istorijos atkūrimo ir įamžinimo“, – pastebėjo R.Bružas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertui

Ekspertui portretas
Nebegerk durniuk po pilna ir gal nebematysi.

Ekspertui

Ekspertui portretas
Nebegerk durniuk po pilna ir gal nebematysi.

Ekspertas

Ekspertas portretas
Aš sakau, kad matau skulptūrą su Kudirka, o ne Poška. Ačiū
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių