Smiltynėje atsiras orientavimosi sporto trasa

Orientavimosi sporto mėgėjams netrukus patraukli taps ir Smiltynė. Šiemet čia ketinama įrengti specialią trasą. Planuojama, kad orientacininkai į Smiltynę galės plūstelėti jau nuo Joninių.

Neseniai Kuršių nerijos nacionaliniame parke pradėtas įgyvendinti projektas, kurio metu įrengiamos orientavimosi sporto trasos, šiemet pasiekė ir Klaipėdai priklausančią Smiltynės dalį.

Čia numatoma įrengti šio sporto atstovams reikalingus kontrolinius punktus – unikalius komposterius turinčius stulpelius, kurie būna pažymimi žemėlapyje.

"Orientacininkas, kuris norės šį maršrutą įveikti, turės prie kiekvieno stulpelio pasižymėti savo žemėlapyje", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Projekto įgyvendinimui pasiruošta. Stulpeliai jau pagaminti. Šiemet jie bus sustatyti į žemėlapyje pažymėtas vietas.

Pabrėžiama, kad žemėlapį sudaryti padėjo būtent orientavimosi sporto atstovai.

Klaipėdos savivaldybė yra projekto partnerė ir vykdys sukurtos infrastruktūros priežiūrą. Kuršių nerijos nacionalinis parkas bus atsakingas už tai, kad Smiltynėje atsirasianti dalis būtų integruota į bendrą parko trasų žemėlapį.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras yra įgaliotas šį projektą įgyvendinti. Prie projekto prisideda privatus rėmėjas.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė teigė, kad miestui projekto įgyvendinimas daug nekainuos – maždaug apie 600 eurų, kurių prireiks rinkodaros priemonėms

Kiek per metus atsieis infrastruktūros priežiūra, sunku prognozuoti.

Pašnekovės teigimu, planuojama, kad orientavimosi sporto trasa Smiltynėje bus atidaryta Joninėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių