Smiltynės paplūdimyje plevėsuos Mėlynoji vėliava

  • Teksto dydis:

Šį sezoną Smiltynės paplūdimyje plevėsuos Mėlynoji vėliava. Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinė taryba nusprendė Klaipėdos miesto savivaldybės 1-osios Smiltynės paplūdimį 2017 metų vasaros sezonui apdovanoti Mėlynąja vėliava, pranešė Klaipėdos miesto savivaldybė

Uostamiesčio vadovo teigimu, šių metų sezonui buvo atnaujinti ir kiti Klaipėdos paplūdimiai.

„Ypač svarbu, kad paplūdimiai taps gerokai draugiškesni neįgaliesiems: Smiltynės bei Neįgaliųjų paplūdimiuose bus nutiesti negalią turintiems žmonėms pritaikyti specialūs takai iki pat jūros, o takų pradžioje – iškvietimo stotelės, kur paspaudus pasirinktą mygtuką, bus galima išsikviesti pagelbėti pasirengusį asmenį iš gelbėtojų posto ar išklausyti aktualią garsinę informaciją. Taip pat bus nupirkti specialūs vežimėliai, skirti neįgaliųjų maudynėms jūroje. Paplūdimiuose šiemet stovės ir naujos persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės bei kita“, – pranešime spaudai sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Ypač svarbu, kad paplūdimiai taps gerokai draugiškesni neįgaliesiems.

Mėlynosios vėliavos programa yra skirta turizmo paslaugas plėtojančioms savivaldybėms. Kad paplūdimys būtų apdovanotas mėlynąja vėliava, jis turi atitikti tam tikrus reikalavimus: aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo. Ar jų laikomasi, tikrina Lietuvos žaliųjų judėjimo įgalioti asmenys bei Aplinkosauginio švietimo fondo inspektoriai.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba dalyvavimui Mėlynosios vėliavos programoje pritarė 2016 metų gruodį. 

Mėlynosios vėliavos programa pradėta įgyvendinti Prancūzijoje 1985 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Ta vėliava ir yra kažkieno.

Del smarves

Del smarves portretas
Tai pamink nuo molo ir nebus tos smarves :) visada mėgaujuosi gaiviu oru,baltų smeliuku ir saule ir jokios smarves nėra :) kur įsidrebi ta ir turi :)

Anonimas

Anonimas portretas
kodėl savivaldybė turi sumokėti ,kad būtų iškelta vėliava ?? Jei atitinka paplūdimys kažkieno reikalavimus ,tai ir tas ,,kažkas ir privalo iškelti savo vėliavą .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių