Socialinis būstas – turčiams

Valstybės parama skurstantiesiems primena mokesčių mokėtojų pinigų  pilstymą į kiaurą statinę. Situacija, kurią išsiaiškino pilietiški klaipėdiečiai, sukėlė šoką net ir visko mačiusiems paramos skirstytojams – socialinis būstas teikiamas ir prabangoje besimaudantiems asmenims.

Pribloškė "Versace" patalynė

Po gauto skundo Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyrių sudomino vienos jaunos klaipėdietės gyvenimo būdas.

Skunde teigiama, kad socialinis būstas skirtas esą vienišai jaunai mamai, kuri socialiniuose tinkluose giriasi prabangiais rūbais, brangiomis grožio procedūromis, kelionėmis po egzotines šalis ir viešai dalijasi net tokiomis detalėmis, kad jos išpuoselėtas kūnas naktis leidžia "Versace" patalyne apvilktuose pataluose.

Žinomą klaipėdietę Nataliją Mogučąją-Vaineikienę sudomino jos skolininko bičiulių aplinka.

Moteris atsitiktinai išsiaiškino, kad nemenką sumą esą pastarajam paskolinęs vienas klaipėdietis poroje gyvena su gražuole, kuriai ir paskirtas socialinis būstas.

"Socialinio būsto nuomininkę lanko turtingas gerbėjas. Du namus Anglijoje ir vieną kotedžą Lietuvoje turintis klaipėdietis vadovauja dar ir automobilių plovyklai. Mano žiniomis, jis ketvirtą namą statosi su šia gražuole blondine, kuri gyvena socialiniame būste. Aš pasielgiau pilietiškai ir apie situaciją pranešiau savivaldybei, nes, mano akimis, tai yra naudojimasis valstybės lėšomis. Kitoje šalyje už valstybės apgaudinėjimą bylos už sukčiavimą sulauktume", – tikino moteris.

Ieškojo šlepečių

Tačiau tai, kad valstybės remiama gražuolė gyvena su pasiturinčiu klaipėdiečiu, pasirodo, nėra pretekstas nutraukti socialinio būsto nuomos sutartį.

Savivaldybės specialistės su visais dokumentais nubildėjo į nuomojamą butą ieškoti "Versace" patalynės ir turtingo kavalieriaus šlepečių.

"Įrodyti, kad jis ten gyvena, kol kas negalime. Tačiau galiu patvirtinti, kad atvejų, kaip šis, yra ir daugiau. Spėju, kad net ženkliai daugiau. Nes tarp savivaldybės socialinio būsto nuomininkų yra daug vienų vaikus auginančių motinų. Manyčiau, dauguma jų turi sugyventinius, su kuriais kartu gyvena, gimdo ir augina vaikus. Tačiau neįregistravę santuokos bendrą ūkį tvarkantys asmenys pagal šiuo metu galiojantį įstatymą nelaikomi šeimos nariais. Todėl jie neturi pareigos deklaruoti pajamas ir turtą", – situaciją komentavo Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė.

Prabanga bado akis

Beveik tuo pat metu savivaldybė gavo ir kitos klaipėdietės kreipimąsi, kuriame smulkiai aprašytas jos kaimynės gyvenimo būdas.

"Ir ten į svečius nuolat užsuka prabangūs automobiliai, ir ten galime įtarti, kad gyvenama ne pagal pajamas, o socialinė parama skiriama neva vienišai mamai, nors ją lanko pasiturintis vyriškis. Skundo autorė parašė, kad jai atsakymo net nereikia, nes ji žino apie tai, kad šalyje štai toks įstatymas yra. Belieka laukti, kol jį pakeis", – apgailestavo D.Netikšienė.

Vedėja baiminosi ir to, kad įstatymų rengėjams gali šauti mintis šios srities kontrolę užkrauti savivaldybėms.

"Tektų, kaip privatiems detektyvams brautis į privačius namus, tikrinti, kas su kuo gyvena ir aiškintis kelintas vyriškis vienos ar kitos damos namuose apsistojęs. Aš nežinau, kiek laiko ir lėšų reikėtų tam skirti", – svarstė Socialinio būsto skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidma

Vidma portretas
Kaip supratau skunde iš pavydo ar keršto ,o gal galvodama ,kad yra garbinga miesto piliete ....gal tai prieš rinkimu į politiką ėjimas ,bet žmonės nepamirškime,kad politika yra antroji pagal senumą profesija, pastebėjau, kad labai primena pirmąją.

Daina sukciams

Daina sukciams portretas
Kelsim kardus i padange uz teisybe miela brangia

LT

LT  portretas
Vatnikas vatnika supras gal Mogucaja leis Zorika pas save apsigyventi .... Kas yra vatnikas tai : Vatnikai – menkai išsilavinusios, ganėtinai primityvios asmenybės su polinkiu į virtuvinio lygio politikavimą. Kritiniu mąstymu jie nepasižymi, o kadangi apie save mano kur kas geriau, nei yra iš tikrųjų, tampa lengvu žemiausio lygio propagandos grobiu.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių