Sodininkai keikia aplinkkelį

Antradienį atidarytas Priekulės aplinkkelis jau kelia aistras. Iš Dituvos sodų į Klaipėdą važiuojantiems vairuotojams nervus gadina tįstančios automobilių eilės.

1 km riedėjo 15 minučių

Eismas Priekulės aplinkkeliu atidarytas praėjusią savaitę, tačiau jau po dienos dituviškiai pastebėjo, kad ties jų gyvenviete susidaro automobilių spūstys.
Automobilių srautui nuo Priekulės ties Dituva suteikta pirmumo teisė. Važiuojantieji uostamiesčio link iš Dituvos sodų turi sustoti prie "Stop" ženklo ir praleisti aplinkkeliu važiuojančiuosius nuo Priekulės ir Agluonėnų pusės.

"Prieš darbo pradžią iš sodų nusidriekė tokio ilgio eilės, kad atstumą nuo degalinės iki Dituvos kaimo teko važiuoti 13 min., o tai yra šiek tiek daugiau nei kilometras", – dienraščiui pasakojo dituviškių šeima.

Kintiškių šeima taip pat piktinosi, kad kelionė į uostamiestį užtruko kur kas ilgiau nei įprasta, nes automobilis penkiolikai minučių įstrigo spūstyje.

"Tol, kol mes stovėjome eilėje prieš "Stop" ženklą, aplinkkeliu tiesiai į Klaipėdą nuvažiavo 5 automobiliai", – tikino vairuotoja.

Bus žiedinė sankryža

Naujasis aplinkkelis nuo Dituvos kaimo suka Minijos upės link ir susijungia su vadinamuoju Agluonėnų keliu ties II Stragnais ir apjuosia Priekulę iš rytinės pusės.

Šio kelio statybos iš tiesų laukė priekuliškiai, nes sunkiasvorio transporto išvarginti gyventojai dabar gali džiaugtis, kad krovininiai automobiliai aplenkia miestelį.

Vis dėlto aistros dėl ties Dituva susidarančių automobilių grūsčių turėtų nurimti.

"Gal net ir kitais metais turėtų prasidėti šioje vietoje planuotos žiedinės sankryžos statybos darbai. "Stop" ženklas yra tik laikinas sprendimas. Sunku patikėti, kad ten tokia didelė problema, kaip žmonės pasakoja. Mes pasiųsime savo darbuotojus, jie kurį laiką stebės situaciją ir nuspręsime, ką ten galima padaryti", – tikino įmonės "Klaipėdos regiono keliai" vadovas Petras Kaučikas.

Ginčas dėl žemių

"Žiedinės sankryžos statyba yra įstrigusi dėl šioje vietoje besidriekiančių privačių žemių. Kol nėra išspręsta sklypo suformavimo problema, aplinkkelio negalėjo laikyti uždaryto, eismas čia atidarytas", – situaciją aiškino P.Kaučikas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos sudaryta komisija Priekulės aplinkkelio statybos darbus priėmė gruodžio 17 d. Aplinkkelio tiesimo darbai baigti kone pusmečiu anksčiau.

Statybos darbai atsiėjo beveik 41,4 mln. litų. Aplinkkelio tiesimo darbus atliko jungtinės veiklos pagrindais dirbusios bendrovės "Lemminkainen Lietuva" ir "Hidrostatyba".

Statybos metu nutiestas 6,5 km ilgio, 8 m važiuojamosios dalies pločio naujas kelias, įrengti trys tiltai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JUK KONKURSE

JUK KONKURSE portretas
DALYVAVO BENDROVE KURI LABAI MEGSTA STATYTI NAMUS BIUROKRATAMS ATSIDEKODMA UZ LAIMETUS KONKURUS

kelininkas

kelininkas portretas
Ar čia brangu vienas kvadratas te kainavo 796 litus, juk vienam užtenka dviejų kvadratų atsidėk 1600 Lt. iš ku Priekulės gyventojai turi tiek pinigų 41,4 milijona ir va aplinkėlis, kai gatvės duobių sutvarkyme nesukrapštomi tūkstančiai.

genis

genis portretas
reikia galvoti o paskui statyti.Pas mus atviksciai
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių