Spalvinti taksi automobilius neatsisakoma

Uostamiestyje nenusigręžta nuo idėjos suvienodinti maršrutinių ir lengvųjų taksi automobilių spalvas. Numatoma, kad pirmiausia pokyčiai palies maršrutiniais taksi keleivius vežančius verslininkus. Tikėtina, kad vienos spalvos reikalavimas atsiras jau kitąmet.

Prieš kurį laiką gimusi idėja suvienodinti Klaipėdos maršrutinių ir lengvųjų taksi automobilių spalvas pamažu skinasi kelią.

Uostamiesčio savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus paaiškino, kad numatomi pokyčiai pirmiausia turėtų paliesti maršrutiniais taksi keleivius vežančius verslininkus.

Skyriaus vedėjas pastebėjo, jog šiuo metu – itin tinkamas laikas spręsti apipavidalinimo klausimus, mat kitais metais maršrutinius taksi planuojama integruoti į bendrą viešojo transporto sistemą.

"Jie ir liks maršrutiniais taksi, o kitus niuansus dar apgalvosime. Tačiau jie turės būti apipavidalinti, kaip tai įvyko su autobusais. Galbūt per jų su savivaldybe sudarytas sutartis, kurios baigiasi kitų metų rugsėjį", – dėstė pašnekovas.

Anot R.Mockaus, naują konkursą jau pavesta rengti viešajai įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas". Tikėtina, kad vieninga maršrutinių taksi spalva bus įtraukta kaip vienas konkurso reikalavimų.

Pašnekovas pastebėjo, kad dėl vienodos maršrutinių taksi spalvos dar ketinama pasitarti ir su dizaino specialistais.

Analogiškai buvo elgiamasi ir rengiantis suvienodinti miesto gatvėmis riedančių autobusų išvaizdą.

Lengvųjų taksi spalvų klausimas, anot skyriaus vedėjo, bus sprendžiamas kito etapo metu, kai bus priimtas verdiktas dėl maršrutinių taksi.

Dėl numatomų permainų, pasak R.Mockaus, dar reikės diskutuoti ir su lengvųjų taksi vežėjų atstovais. Vis dėlto pripažįstama, jog viena spalva nudažyti visus mieste keleivius vežiojančius taksi automobilius veikiausiai nepavyks.

Pastebima, kad sprendimas įvesti vieningą autobusų spalvą pasiteisino. Esą šios viešojo transporto priemonės tapo geriau pastebimos, miesto gatvėse atsirado daugiau tvarkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Gera idėja.Apie tai reikia pagalvoti ir Kaunui,o tai važinėja įvairiomis spalvom,kaip cigonai

Mockus šaunuolis

Mockus šaunuolis portretas
būtų dar šaunesnis jei spalvinimo išlaidas dengtų iš savo piniginės, pagalvok Mockau apie reklama... kiti mero rinkimai tavo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių