Surengta pirmoji ekskursija „ant ratų“

Pirmą kartą klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti ekskursijoje keleiviniu autobusu.

Pirmą kartą klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti ekskursijoje keleiviniu autobusu.

Penktadienio rytą nuo atgimimo stotelės pajudėjusiame autobuse užvirė šurmulys – turizmo administravimo studentai keleiviams pasakojo apie pravažiuojamus vertingiausius istorinius, gamtinius ir kultūrinius uostamiesčio objektus.

Vasario 21-osios – Tarptautinės gido dienos proga Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) antrakursiai kartu su „Klaipėdos keleiviniu transportu“ miesto žmonėms dovanojo pažintinę ekskursiją senamiesčiu. Ekskursija vyko 17-ojo maršruto autobuse.

Autobusu važiuojantys keleiviai galėjo nemokamai sužinoti šį tą naujo apie pakelėje regimus objektus. Iš viso vyko net septyni reisai, kurių paskutinysis prasidėjo 17 val.

Nors Klaipėdos miesto kultūrininkai jau yra organizavę įvairių akcijų miesto autobusuose, pavyzdžiui Henrikas Žižys – muzikinio klubo „Roxy“ savininkas, autobuse „The Beatles“ gimtadienio proga leido šių atlikėjų muziką, tačiu tokia „Ekskursija ant ratų“– pirmoji.

Akcijos organizatoriai, KVK studentai ir lektorė Laurencija Budrytė-Ausiejienė yra įsitikinę, kad Klaipėdos miesto autobusai yra jauki ir patogi erdvė ne tik susisiekimui, bet ir kultūrinių renginių organizavimui. Todėl pažintinės ekskursijos iniciatoriai siekė atkreipti į tai ir gyventojų dėmesį.

„Dalyvavimas nieko nekainavo ir neatėmė klaipėdiečių laiko. Vis dažniau pastebiu, kad autobusai tampa populiaresne, patogesne ir ekologiška susisiekimo priemone. Kuo daugiau apie tai kalbama ir atsižvelgiama į žmonių poreikius, tuo viešasis transportas tampa patrauklesniu miesto gyventojams“, – aiškino L.B.Ausiejienė.  

„Kadangi rengiame turizmo administravimo specialistus ir studentai mokosi kelionių organizavimo, ši akcija jiems – puiki edukacinė priemonė mokytis viešojo kalbėjimo. Kartu norime būti socialiai draugiški miestui – dovanoti ekskursiją žmonėms, kurie galbūt negali sau to leisti“, – teigė idėjos iniciatorė KVK lektorė Laurencija Budrytė-Ausiejienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių