Susikibo dėl A. Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimo Klaipėdoje

Adolfo Ramanausko-Vanago dukters pasiūlymu Klaipėdoje įamžinti jos tėvo atminimą patenkinti ne visi. Lietuvos rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas viešai išpeikė šią mintį pareikšdamas, kad pats A. Ramanauskas-Vanagas išžudė tūkstančius žmonių, todėl Klaipėda jam – ne vieta.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu virė karštos diskusijos. Atmosfera dar labiau įkaito prabilus apie planus pagerbti Lietuvos partizanų vadą A. Ramanauską-Vanagą atminimo lenta savivaldybės lėšomis.

Tai padaryti šių metų vasarį Klaipėdos miesto mero paprašė pati A. Ramanauskaitė-Skokauskienė, A. Ramanausko-Vanago dukra.

Ji siūlė pakabinti atminimo lentą ant buvusio Klaipėdos pedagoginio instituto S. Neries gatvėje. Esą jame A. Ramanauskas-Vanagas studijavo 1937–1939 metais.

Planuojamas lėšų poreikis atminimo lentos gamybai ir pakabinimui – iki vieno tūkst. eurų.

Šią mintį Lietuvos rusų sąjungos atstovas V. Titovas griežtai užprotestavo.

"Ar jūs iš tikrųjų galvojate, kad verta įamžinti šį žmogų, kurio iniciatyva buvo nužudyta apie 8 tūkst. taikių piliečių ir vaikų?", – klausė jis. 

"Mes neturime tokios informacijos", – sakė projektą pristačiusi Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

V. Titovas, sklaidydamas atsineštus dokumentus, tikino galįs tai įrodyti.

Išgirdęs šiuos žodžius konservatorius Arūnas Barbšys įsiuto, esą tai yra nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio akcentas, dėl kurio neturėtų kilti jokių klausimų.

"Jau arabus kažkokius pradėsite pūsti. Skleidžiate dezinformaciją. NKVDistus ir visokius kitus okupantus, jeigu žudė, tai ir buvo už ką juos žudyti. Čia buvo Lietuvos kova", – mestelėjo A. Barbšys.

Tačiau V. Titovas laikėsi savo, jo žodžiais, tokiems žmonėms, kurie nenorėjo taikos, Klaipėda – ne vieta.

Jis balsavo griežtai prieš, kad uostamiestyje savivaldybės lėšomis atsirastų atminimo lenta A. Ramanauskui-Vanagui. Šis siūlymas kitą savaitę dar bus svarstomas miesto tarybos posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morta Ruta

Morta Ruta portretas
Aš gyvenu Panevėžyje Lietuvoje ir šiandien esu laiminga moteris? Aš pasakiau sau, kad bet kuris paskolos teikėjas, galintis pakeisti savo ir mano šeimos gyvenimą, pateiks jiems bet kurį asmenį, kuris jiems ieško paskolos. Jei jums reikia paskolos ir 100% tikri, kad grąžinsite paskolą, susisiekite su jais ir papasakokite apie tai, kad Morta Ruta juos nurodė. Theodorejamesonfinance@gmail.com

Oras

Oras portretas
apie ,,Tiesa" kalba miesto meras ir šitas prokuroras beprotiškai skaudu

Tiesa

Tiesa portretas
Taigi Titovas pasake tiesa,- "Karalius nuogas". Be to lyg tai pas mus kazkokia demokratija ir laisvas zodis ?? Na, kad bereciu uzzombinta penktoji kolona negali tureti savo nuomones tai jau nestebina. Tuoj ir Jukneviciene ant sluotos is psichuskes parskris. Va tik butu idomu paziureti kaip oziai šakosis, paduos i teisma R. Vanagaite del jos knygos,ji juk sako ta pati- bet pakolkas zydu bijosi ir nedrista zydsaudziu kelti i padanges atvirai. Menkystos.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių