Trinyčiuose apgyvendintas žmogaus dydžio šamas

Gausus būrys savanorių šiuo metu uoliai darbuojasi Trinyčių tvenkinyje, į kurį perkeliamos trofėjinės, ir 15–20 kg sveriančios žuvys. Tuo metu Laukžemių tvenkinyje vanduo sparčiai senka.

Žmonių neabejingumas vertas pagarbos. Nusausinamame Laukžemių tvenkinyje likimo valiai paliktas žuvis gelbstintys žvejai jau atliko nemažai darbo. Procesas užvirė trečiadienį pliaupiant lietui ir tęsiasi nuo pat ankstaus ketvirtadienį ryto. Įspūdingo dydžio laimikis, pritarus Aplinkos ministerijai, gabenamas į Klaipėdoje esantį Trinyčių tvenkinį.

Pasak vieno iš savanorių klaipėdiečio Tomo Navalinsko, nusausinamoje užtvankoje vandens gylis šiuo metu siekia 1,20 metro. Aplinkos ministerijos pritarimą gavę entuziastai nedelsiant pradėjo perkėlimo darbus.

Sausinamo vandens telkinio radiniai – pribloškiantys. Aptiktas ir 1,90 m ilgio šamas.

„Į Trinyčius vežame mano ūgio egzempliorius. Pats darbų įkarštis. Sunku pasakyti, kiek jau perkėlėme. Prie tvenkinio budintys aplinkosaugininkai viską sveria, fiksuoja. Yra ir šamas iki 20 kg svorio, karpiai po 10 kg. Tokius ne kiekvieną dieną pamatysi. Gylio užtenka, nes ežeras nemažas. Saugosime, naktimis vėl vyks budėjimai, reidai, bus pastatytos kameros“, – komentavo T. Navalinskas.

Žvejų mėgėjų gretas papildė dar daugiau pilietiškų žmonių. Šiuo metu prie tvenkinio padeda apie 30–40 žmonių. Tarp jų – ir aplinkosaugininkai.

„Vakar procedūrą apsunkino lietus, labai daug dumblo, todėl sunku paeiti. Visi buvome kiaurai šlapi ir pajuodę. Laukžemių tvenkinyje dar palikome lydekų po 10–12 kg ir kitų dičkių. Vandens vagos gylis užtvankoje dabar yra maždaug iki pažastų, apie 1,20 m“, – pasakojo pašnekovas.

Mažesnės žuvys nuleidžiamos į Danės upę.

Be gigantiškų trofėjų trečiadienį Laukžemių tvenkinio dugne buvo rastas senas motoroleris. Taip pat manoma, kad vandens telkinyje gali būti likę ir senų sprogmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Na ką komentatoriai? Prieš du metus viską išsakėt? Dabar galiu atsakingai pareikšt, kad ir šamas gyvas ir karpiai ten puikiai jaučiasi ir po paleidimo neišgyveno tik kelios lydekos neatlaikiusios pervežimo.

Anonimui

Anonimui portretas
Trinyčių tvenkinys nėra užterštas. Jame masė žuvies. Mes jau daug metų dideles lydekas gaudome. Praeitais metais per varžybas vaikas pagavo ~4kg karpį. Tai rodo, kad vanduo ten labai geras.

skaitytoja

skaitytoja portretas
šamą į smirdančią balą. Galėjo išleisti į Dangę arba marias.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių