Uostamiesčio angelas nutūpė į savo vietą

Prasidėjus didžiųjų švenčių šurmuliui, J.Janonio ir Gintaro gatvių sankirtoje įkurdinta unikali angelo skulptūra. Pastaroji, tikimasi, sulauks teigiamų klaipėdiečių įvertinimų.

Angelo kūrėjai – dešimtojo tarptautinio kalvių plenero "Keturi vėjai" dalyviai. Tąkart viso kūrybinio proceso metu prie skulptūros darbavosi trys dešimtys meistrų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Čekijos, Rusijos, Danijos bei Kanados.

Trečiadienio rytą grakšti, bet labai sunki, daugiau nei 30-čia skirtingų metalo plunksnų padabinta kalvių mūza buvo įkurdinta miesto centre.

Šiam kūriniui įbetonuoti prireikė specialaus krano ir net kelių vyrų pagalbos, nes metalinė skulptūra sveria daugiau nei šimtą kilogramų.

"Kartais ir Klaipėdoje nutinka stebuklų", – po sėkmingo proceso atsikvėpė Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas Linas Leščiauskas, darbavęsis kartu su kitais kalviais.

Pašnekovas prasitarė, jog angelą iš anksto buvo planuojama įkurdinti būtent J.Janonio gatvėje. Ten jam buvo paruošta speciali vieta.

Tiesa, prieš tai skulptūrą reikėjo padengti cinku, kad taptų atspari pajūrio drėgmei. Taip pat suteikti estetinį vaizdą, gražinti, dailinti, nudažyti balta spalva.

Kūrėjų žodžiais, dabar jokie lietūs ir vėjai angelo neišgąsdins.

"Juk ne vienam dešimtmečiui ar šimtmečiui jį kūrėme. Todėl užtikrinome kokybę", – nukirto L.Leščiauskas.

Kiekviena angelo plunksna – vis kitokia. Jose yra ir lietuvių tautinių ženklų.

"Nors ir rizikavome, galiu prisipažinti, kad kūrėme angelą būtent J.Janonio ir Gintaro gatvių sankirtoje esančiai aikštelei. Jau girdėjome pirmuosius žmonių atsiliepimus. Dauguma sako, kad kompozicija yra graži, puošia miestą ir tinka Klaipėdai. Pats nuoširdžiai džiaugiuosi ir dėkoju už palaikymą, taip pat ir kritiką", – šypsojosi pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalvis

Kalvis  portretas
Kas turi priekaištų, tas dažniausiai tik nosį krapšto ir aptarinėja kas tinka kas ne... Patys niekuomet nepajudins piršto miesto labui... O vertina tie kurie nesėdi namie ir mėgsta lankytis senamiestyje ir mato kad iš apleistų krūmų tampa kažkiek patraukliu skvereliu.

ELENA

ELENA portretas
NEZYZKIM, DŽIAUKIMĖS, NES KLAIPĖDOJ TAIP TRŪKSTA PANAŠIŲ ĮPRASMINTŲ ERDVIŲ, -KIEK LAIKO TA ERDVĖ BUVO TUŠČIA ...IR NIEKAS NESIJAUDINO...

Is Zardes raj.

Is Zardes raj. portretas
Pavydu (baltai) sio rajono gyvenojams- toki Angela Sarga apturejo....sirdis dziaugiasi. O paziuresime, kas ismastys kurejai Zardes komplekse- yra labai dekinga vieta uz Zardes pard. skverelis....manau neprikaisios suololiuku, kaip Debreceno komplekse.....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių