Uostamiesčio dviratininkai jaučiasi kaip minų lauke

Pasivažinėjimas Klaipėdos keliais uostamiesčio dviratininkams dažnai tampa rimtu išbandymu. Po ratais lendantys pėstieji, duobės kelyje ar staiga dingęs dviračių takas pastaruosius ne tik piktina, bet ir sukelia avarines situacijas.

Viena tokių vietų – prie Vingio pasažo esantis dviračių/pėsčiųjų takas. Iš vienos pusės ženklas nurodo, jog dviratininkai privalo judėti kaire puse, iš kitos – jis nurodo priešingai. Tas pats galioja ir pėstiesiems, dažnai kaktomuša susiduriantiems su dviračiu ramiai laviruojančiais kaimynais.

Gana kurioziška situacija sudaryta ir netoli Pempininkų. Dviračių taku riedantys asmenys priversti arba pažeisti Kelių eismo taisykles, įvažiuodami į pėsčiųjų taką arba „kopti“ medžiu, kuris stovi pačiame dviračių tako viduryje. 

„Nesuprantu šios vietos. Važiuoju ir baigiasi kelias. Vėliau – vėl atsiranda“, –  juokėsi dviračių mylėtojas Kazys. Pasak jo, Klaipėdoje panašių „perliukų“ yra nemažai, todėl paprastas pasivažinėjimas dviračiu gali prilygti išbandymams minių lauke.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas Viačeslavas Karmanovas pastebėjo, jog dviratininkų keliamas nepasitenkinimas nėra iš piršto laužtas.

„Taip, mes žinome tam tikras vietas, kurias derėtų pakoreguoti“, –  pripažino jis, nurodydamas, jo bus ieškoma būdų situacijai gerinti.

„Greitu metu tikimasi sudaryti komisiją, kuri atliktų inventorizaciją. Viskas bus pradėta tvarkyti vos tik išsiaiškinus nesklandumus, blogo ženklinimo vietas ar kitas problemas“, – patikino V. Karmanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panelė

Panelė portretas
O mat pėstieji tai jau šaunuoliai! Eina belenkaip, ardosi vos pamatę dviratį, aiškina savo tiesas. Panelei < Nepatinka dviratininkai senamiestyj? Eik per aplinkui. Manau visi turėtų išmokti pagarbos vienas kitam. Tiek dviratininkai, tiek pėstieji ir problemų nebūtų. Ir ne, su dviračiu važiuoja žmonės ne tam, kad šalia burbančių žmonių dar stumti dviratį, o kad juo važiuoti. Tai tam tikra transporto priemonė, o ne šiaip, sumastymas parodyti kažkam, kad turi dviratį.

christina

christina portretas
Na Klaipedoj nera visur paprastu saligatviu tai ka cia bekalbeti apie dviraciu taka...i darba Minijos gatveje islipus is autobuso nei per viena nei per kita puse nepraeisi, tenka per zole arba per pliurze keliauti i darba

Aleksandr

Aleksandr portretas
Anksciau gyvenau Klaipedoje ir su dviraciu isvazinejau visa miesta. Dabar gyvenu Dubline ir galiu tiksliai pasakyti kad didele itaka kelyje yra pagarba. Dubline daug dviraciu taku, bet kai kur ju ir nera - tai galima vaziuoti keliu ir masinos tave praleidzia, jei reikia apvazuioti - tai apvaziuoja 1,5 metro atstumu nekeliant tau rizikos. Lietuvoj kiti zmones, visi skuba ir niekas nekreipia demesio i savo ir kitu sauguma. Na zinoma ir vaziuojant kelio krastu ne visada iseis, nes labai daug duobiu ypac kur kanalizacijos liukai. Tai mano nuomone - jei nera galimybes normaliai pritaikyti dviraciu takelius tai reikia nors gerai sutvarkyti kelius ir kad prie kelio krasto vaziuotu tik autobusai, taksistai ir dviratininkai! Su pagarba, dviratininkas.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių