Uostamiesčio gyventojams kaimynai kelia siaubą

Klaipėdiečius labiausiai kiršina triukšmaujantys kaimynai ar jų šunys. Nepajėgdami taikiai išspręsti ginčų, miestiečiai varsto policijos komisariatų, savivaldybės ar teismų duris. Esą tokios skundų lavinos, kokia institucijas užvertė pastaruoju metu, dar nėra buvę.

Klaipėdiečius labiausiai kiršina triukšmaujantys kaimynai ar jų šunys. Nepajėgdami taikiai išspręsti ginčų, miestiečiai varsto policijos komisariatų, savivaldybės ar teismų duris. Esą tokios skundų lavinos, kokia institucijas užvertė pastaruoju metu, dar nėra buvę.

Baudų – už 55,5 tūkst. litų

Klaipėdos savivaldybės Administracinei komisijai vadovaujantis vicemeras Vytautas Čepas teigė, jog komisija per mėnesį susirenka du kartus ir svarsto miestiečių nusižengimus, ginčus.

"Nė vienas iš jų čia neateina savo noru. Administracinė komisija tarsi paskutinė instancija, kuri nagrinėja įvairiausio pobūdžio nusižengimus, pradedant savavaldžiavimu ir baigiant baudų nemokėjimu už rūkymą taksi automobilyje", – tvirtino V.Čepas.

Vien pernai komisija išnagrinėjo 386 administracinių teisių pažeidimų bylas. Skyrė 23 įspėjimus ir 345 pinigines baudas 55,5 tūkst. litų sumai.

Apkandžiojo 12 žmonių

Bene dažniausi Administracinės komisijos posėdžių herojai – nustatytas taisykles pažeidžiantys šunų savininkai. Šie esą – aršiausi interesantai.

"Yra keli tokie pagarsėję veikėjai mieste. Vienas jų laiko pitbulterjerą, kuris apkandžiojo gal jau 12 žmonių. Pats šeimininkas savo elgesiu irgi primena kovinį šunį. Vis mėgina mus įbauginti, kai Administracinėje komisijoje svarstome jo klausimą. Įdomu tai, kad jo šuo niekada nėra kaltas, esą patys prisidirbo nukentėjusieji nuo keturkojo dantų", – prisiminė V.Čepas.

Šuo iš jo nesuvaldančio savininko buvo paimtas ir atiduotas į gyvūnų prieglaudą. Paradoksalu, kad šio žmogaus kaimynė jo šunį paėmė iš prieglaudos, o iš jos šeimininkas jį susigrąžino po kelių savaičių. Ir vėl istorija prasidėjo iš naujo.

"Tas šuo netrukus įsikibo į kaimyno užpakalį. Jis vėl atėjęs į svarstymą dėl šio išpuolio kaltino visus, bet tik ne save ir ne savo augintinį. Dabar nusprendėme iš jo tą šunį atimti, jis dėl to apskundė mus teismui", – aiškino vicemeras.

Šokdina aplinkinius

Kurpių gatvėje gyvena moteris, kuri teigia esanti dailininkė ir didžiulė šunų gerbėja. Jos prieraišumas gyvūnams kelia nemažai rūpesčių kaimynams. Moters elgesys taip pat ne kartą yra svarstytas Administracinėje komisijoje.

"Ji įsigijo du didžiulius mišrūnus šunis. Kad benamiai nelandžiotų į laiptinę, ji tuos šunis paleidžia. Tačiau į namus nebegali pakliūti ir tie, kurie ten gyvena. Jie rašo skundus. O šunų savininkė aiškina, kad kaimynai nemoka bendrauti su jos augintiniais, esą reikia juos pakalbinti, paglostyti ir jie praleis", – pasakojo V.Čepas.

Teigiama, kad ši šunų mylėtoja savo augintinių nemaitina. Jos supratimu, šunys maistą turi susirasti patys. Jie ir ieško, tuo keldami siaubą aplinkiniams.

"Ta šunų augintoja rytais bėgiodavo kartu su savo keturkojais palei Danę. O ten pakrantėje esantį Irklavimo centrą saugojo du pririšti vilkšuniai. Ta moteris juos paleisdavo, nes, jos supratimu, pririšti šunys yra kankinami. Dabar lyg iš tos moters jos augintinius paėmė. Tokių šunų mylėtojų Klaipėdoje yra labai daug", – teigė V.Čepas.

Triukšmadarė – močiutė

Triukšmadarius, kurie ramybės kaimynams neduoda nei naktį, nei dieną, V.Čepas linksmai vadina "muzikantais". Šitie savo aršumu esą primena nesukalbamus šunų augintojus.

"Tai labai įdomi publika. Manau, kažkur jų auklėjime padaryta spraga. Jie jaučiasi galintys daryti ką nori. Susigalvoja savo taisykles, kad iki paryčių gali garsiai leisti muziką. Kaimynai kviečia policiją, rašo skundus, paskui tų triukšmautojų elgesį svarstome mes", – aiškino V.Čepas.

Esą kartą į Administracinės komisijos posėdį atėjo dvi čigonės – senyva moteris ir jauna mergina. Kaimynai skundėsi, kad jų bute naktimis trypiama, šokama, grojama gitara.

"Bandau sugėdinti, sakau, juk esate jauna, kodėl taip elgiatės, paskaitykite, ką apie jūsų pobūvius rašo kaimynai. O ji man atsako, kad triukšmauja ne ji. Pasirodo, linksmybių iniciatorė – jos 80 metų močiutė. Buvome priblokšti", – prisiminė V.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip aplinkiniams

kaip aplinkiniams portretas
kai sektantai aplinkiniai,normaliems vargas,uzknisa savo ikirumu,gal yra kur kreiptis.

kiba

kiba portretas
neduok daves,jei sektate ar sektantai kaimynai....

Aktualu

Aktualu portretas
Tikrai aktuali tema,aš pati labai dažnai einu pas kaimyną del bumčikų,kas sugalvojo tą muziką,kad tu girdi daužymą ir tikrai kaimynui sakau tu neprivalai gyventi mano gyvenimo,bet ir aš neprivalau gyventi tavo ir prašau užsidėti ausines ,bet jam su ausinėm kaip jisai isireiškia nera kaifo.Dar tos mašinos nežiurint kiek valandų vis su savo bumčikais.Baisu ir graudu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių