Uostamiesčio naktiniame autobuse daugėja keleivių

Naktimis savaitgaliais po uostamiestį kursuojantis autobusas tampa vis populiaresnis. Manoma, kad keleivių jame dar padaugės liepą ir rugpjūtį, kai atšils orai ir daugiau klaipėdiečių vėlyvus vakarus leis mieste, o ne namuose.

Naktimis savaitgaliais po uostamiestį kursuojantis autobusas tampa vis populiaresnis. Manoma, kad keleivių jame dar padaugės liepą ir rugpjūtį, kai atšils orai ir daugiau klaipėdiečių vėlyvus vakarus leis mieste, o ne namuose.

Bilietus perka autobuse

Pirmą mėnesį – gegužę, kai pradėjo kursuoti naktinis autobusas, juo važiavo per 600 keleivių.
Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, stebina, kad didžioji dalis keleivių – 319 bilietus pirko pačiame autobuse.

Beveik tiek pat keleivių naudojosi elektroniniais kartiniais ir terminuotais bilietais. Tačiau pastarieji duomenys nėra tikslūs, nes naktimis truputį strigo technika. Kol kas nėra duomenų, kiek keleivių važiavo naktiniu autobusu ir naudojosi popieriniais, iš anksto įsigytais bilietėliais.

"Tikrai nesitikėjome, kad tiek daug keleivių bilietus pirks pačiame autobuse. Šis skaičius yra labai didelis. Be to, iš 319 buvo tik keturi lengvatiniai", – tvirtino vadovas.

Daugiausia įlipa senamiestyje

G.Neniškio teigimu, dienomis paprastai būna, kad 70 proc. keleivių naudojasi terminuotais bilietais, kiti – kartiniais elektroniniais ar popieriniais.

Naktiniame maršrute atvirkščiai. Gal tik 30 proc. keleivių už keliones atsiskaitė terminuotais bilietais. Dažniausiai pastaraisiais naudojasi studentai. Jiems taikoma nuolaida, įsigyjant terminuotus bilietus.

"Gal žmonės pačiame autobuse perka bilietus, nes laukia maršrutinio taksi, yra pasiruošę pinigėlius", – svarstė direktorius.

Naktinis autobusas kursuoja penktadieniais ir šeštadieniais. Keleivių pasiskirstymas yra panašus. Tačiau šiek tiek daugiau – skirtumas apie 10 proc. – jų būna naktimis iš penktadienio į šeštadienį.

Daugiausia keleivių naktiniais autobusais važiuoja iki 2.30 val. Kitu metu jų būna mažiau. Daugiausia žmonių į naktinį autobusą įlipa miesto centre. Tačiau jų būna ir kitose miesto vietose.

G.Neniškis tvirtino, jog pranešimų apie incidentus nebuvo. Pagalbos kviestis nereikėjo.

"Atrodo, kad startavome gana gerai. Svarbiausia – pašalinti trūkumus, kad naktimis normaliai veiktų technika", – pabrėžė direktorius.

Tikimasi, kad liepą ir rugpjūtį keleivių srautai dar išaugs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių