Uostamiesčio paštas rengiasi permainoms

Klaipėdos centrinio pašto laukia remonto darbai. Kada čia pradės plušėti darbininkai, tiksliai nežinoma. Šiuo metu planuojama skelbti statinio stogo remonto projektavimo konkursą.

Jau kelias dienas dalį Liepų gatvėje esančio Klaipėdos centrinio pašto stogą dengia apsauginė plėvelė.

Bendrovės "Lietuvos paštas" Komunikacijos projektų vadovė Aurelija Jonušaitė paaiškino, kad architektūrinius statinio stogo elementus teko paslėpti, kad pašto lankytojai būtų saugūs.

"Uždengėme dėl pačių gyventojų, kad kokia nors atšokusi plyta nenukristų ir nesužalotų žmonių", – teigė pašnekovė.

A.Jonušaitė pripažino, kad šiuo metu pastato stogas ir jo architektūriniai elementai šaukiasi remonto. Tiesa, kada tiksliai čia pradės plušėti darbininkai, dar nėra žinoma.

Artimiausiu metu planuojama skelbti Klaipėdos centrinio pašto stogo dangos keitimo, konstrukcijų remonto ir kitų stogo elementų tvarkybos projektavimo darbų konkursą.

Anot pašnekovės, šie darbai gali kiek užtrukti, mat pašto statinių kompleksas yra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Tad prieš tai iš Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos skyriaus dar reikia gauti projektavimo sąlygas.

Tuomet turėtų paaiškėti ir tai, kiek atsieis remontas.

Klaipėdos centrinio pašto kompleksą sudaro 3 statiniai: centre – dviejų aukštų centrinis pastatas su mansardomis, abipus jo – du vienaaukščiai pastatai.

A.Jonušaitė paaiškino, kad šiuo metu prasčiausia būklė – stogo ir jo architektūrinių elementų, ypač – atstatyto vakarinio centrinio pastato dalies frontono. Todėl ir suskubta planuoti šiuos atnaujinimo darbus.

"Kitų pastato dalių remonto šiuo metu neplanuojame", – teigė pašnekovė.

Bendrovės atstovė patikino, kad net ir prasidėjus darbams pašto lankytojai nepatogumų nepatirs.

"Klaipėdos centrinio pašto stogo remontas neturės įtakos klientams – gyventojai ir toliau bus aptarnaujami įprastomis darbo valandomis", – užtikrino A.Jonušaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
WorthReadingStuff.com - įdomiausi viso pasaulio žiniasklaidos straipsniai vienoje vietoje ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių