Uostamiesčio perėjose taps saugiau

Kol kai kurios uostamiesčio pėsčiųjų perėjos nyksta, kitos tampa saugesnėmis. Dar šiam mėnesiui nesibaigus greta 12 perėjų planuojama įrengti kryptinį apšvietimą. Tikimasi, kad šviesesnėse perėjose dar labiau sumažės nelaimingų atsitikimų rizika.

Kol kai kurios uostamiesčio pėsčiųjų perėjos nyksta, kitos tampa saugesnėmis. Dar šiam mėnesiui nesibaigus greta 12 perėjų planuojama įrengti kryptinį apšvietimą. Tikimasi, kad šviesesnėse perėjose dar labiau sumažės nelaimingų atsitikimų rizika.

Šiomis dienomis kur kas šviesesnė tapo Liepojos g., ties Vasaros estrada esanti pėsčiųjų perėja. Čia prasidedant mokslo metams įrengtas kryptinis apšvietimas.

Žibintai pasukti taip, jog šviesa krenta tiesiai perėjos link ir ši tampa geriau pastebima.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, netrukus šviesiau ir saugiau taps ir dar kai kuriose perėjose.

Per šią ir kitą savaitę kryptinį apšvietimą planuojama įrengti 12 perėjų.

"Artėja tamsusis metas", – paaiškino L.Dūda.

Pirmosiomis rugsėjo dienomis bus imtasi ir papildomų priemonių, siekiant užtikrinti saugumą keliuose.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais vykdo akciją, kurios metu į mokyklą keliaujantiems vaikams primena apie saugų eismą.

Akcijos organizatoriai pasirinko judriausias miesto pėsčiųjų perėjas, prie kurių šiandien nuo 7.30 iki 8 val. budės atsakingi asmenys, priminsiantys apie saugaus elgesio kelyje svarbą.

Rugsėjo 2-osios rytą bus išdalyta tūkstantis pamokų tvarkaraščių su instrukcijomis, kaip saugiai pereiti gatvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog baisu, koks absurdas Klaipėdos sankryžose

Tiesiog baisu, koks absurdas Klaipėdos sankryžose portretas
Kas darosi Klaipėdoje su perėjomis??? ar protai savivaldybės valdininkų visai aptemo? Centre, Liepų/H.Manto sankryžoje,absurdiškas šviesoforas, vien kamščiai mašinoms, o pėstieji iš vis užmiršti nervinasi, nes čia pereiti gatvę per 5 ar 6 min. turi laukti kol užsidegs žalia pėstiesiems...ir tada turi spausti visu greičiu, nes dega trumpai. Bendrai Klaipėdoje baisi padėtis su perėjomis, niekas negalvoja apie pėsčiuosius, juk pradėjo vaikai eiti į mokyklas...

mb

mb portretas
galima,tik atsizvelk i technologijas ir i ju kainas.....turim jau pavyzdi pilies tilta,ten kai uzsisviecia aukstosios atramos[technologines] tai ant asfalto net nesimato sviesos.....aukstos technologijos.....viena laime,kad tilto tureklai apsviesti-tai truputi apsviecia vaziuojamaja dali.

ar negalima

ar negalima portretas
siais technologiju laikais pastatyti apsvietimo stulpus prie pereju su saules baterijomis ir apsvietimo jutikliais - tamsu, nors ir diena -sviecia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių