Uostamiesčio vaikų darželyje – streikas

Į pedagogų streiką, kurį rengia Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, nuo pirmadienio įsijungė uostamiesčio  vaikų darželio-lopšelio „Želmenėlis“darbuotojai. Šio darželio profesinė sąjunga vienintelė iš uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigų streikavo ir prieš dvejus metus.

Pasak „Želmenėlio“ profesinės sąjungos pirmininkės Laimos Jakubkienės, streiku siekiama, kad pagaliau būtų atkreiptas dėmesys ir į vaikų darželių pedagogus.

„Mūsų darbas toks sunkus ir taip menkai apmokamas, jaučiamės nevertinami. O juk vaikų darželio pedagogo darbas ypač atsakingas, nes čia prasideda žmogaus asmenybės formavimas. Auklėtojas privalo turėti ir pedagoginių, ir psichologinių, ir medicininių žinių. Labai gaila, kad kitų Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojai tik dejuoja, o streikuoti nedrįsta. Raginame visas Klaipėdos ikimokyklines įstaigas jungtis į streiką“, – kalbėjo L.Jakubkienė.

Streikuoti šios ikimokyklinės įstaigos pedagogus esą verčia vos didesni už pragyvenimo minimumą atlyginimai – vyresnioji auklėtoja, turinti 30 metų darbo stažą, uždirba kiek daugiau nei 500 eurų.

Neatsižvelgiama į tai, kad grupėse dirbama ir su integruotais specialiųjų poreikių turinčiais vaikais, reikalaujančiais papildomo dėmesio.

Darbo sąlygas „Želmenėlio“ pedagogai vadina nežmoniškomis: nes vieną-du kartus per savaitę auklėtojoms tenka dirbti po 10,5 valandų darbo dieną, dalį laiko auklėtojos dirba grupėse po vieną, o tai jau kelia pavojų ir vaikų saugumui.

Pasak “Želmenėlio” vaikų darželio-lopšelio streiko komiteto, jų streikas yra nukreiptas ne tik į Vyriausybę, iš kurios reikalaujama oraus darbo užmokesčio, bet ir savivaldybę, kuri turi užtikrinti saugias darbo sąlygas ir 8 valandų darbo dieną.

Įstaigos direktorės Genovaitės Žmuidienės teigimu, prie streiko prisijungė 19 pedagogų ir 4 auklėtojos padėjėjos. Draželyje dirba 48 darbuotojai.

„Kadangi savivaldybė mums nedavė leidimo stabdyti ugdymo proceso, tik apribojo. Tai tų tėvelių, kurie neturi, kur dėti vaikučių, mes juos prižiūrėsime ir pamaitinsime“, – patvirtino direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia  portretas
mylėt vaikus ir tada tas darbas neatrodys toks ilgas ir sunkus, žmonės ir sunkiau dirba gamyklose už minimumus, čia tik dūdorienė ne už ką 2000 gauna, parazitė-nevykėlė.

taip

taip portretas
aukletoju darbas daug sunkesnis nei mokytoju....Todel jie verti didesniu atlyginimu.

Lina

Lina portretas
Nestreikuoja administracija,buhalterija,kiemsargiai ir virėjos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių