Uostamiestis ryšis amžiaus avantiūrai?

Muzikinio teatro dailininkas Jonas Sabaitis Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijai pristatė savo sumanymą – Smiltynėje ant kalvos, netoli Senosios perkėlos, tarpukariu buvusios smuklės vietoje, pastatyti apžvalgos bokštą. Komisijos nariai šią idėją priėmė gana palankiai.

Muzikinio teatro dailininkas Jonas Sabaitis Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijai pristatė savo sumanymą – Smiltynėje ant kalvos, netoli Senosios perkėlos, tarpukariu buvusios smuklės vietoje, pastatyti apžvalgos bokštą. Komisijos nariai šią idėją priėmė gana palankiai.

J.Sabaičio įsitikinimu, jei pavyktų įgyvendinti šį sumanymą, uostamiestis neabejotinai taptų neregėtu traukos centru.

"Statinį sudarytų postamentas su laiptais, bokštas, ant kurio būtų užkeltas Žemės rutulio formos kupolas – apžvalgos aikštelė su kavinėmis ir restoranais, o virš to kupolo – Neringos skulptūra, laikanti "Meridianą". Statinio aukštis nuo žemės paviršiaus iki laivo viršaus turėtų siekti 75 metrus", – pasakojo J.Sabaitis.

50 m aukščio stulpe turėtų būti įrengtas liftas, taip pat dveji sraigtiniai laiptai. Vieni skirti sportininkams, kurie galbūt norėtų išmėginti jėgas bėgiodami į viršų, kiti – sportuoti linkusiems turistams.

"Planavau padaryti tą kupolą su dantračiais, kad visa ta apžvalgos aikštelė suktųsi aplink savo ašį, o žmonės, sėdėdami restorane ir gerdami kavą, galėtų grožėtis miesto bei jūros vaizdais. Be to, nebijantys aukščio, galės išeiti į lauką ir pasižvalgyti pro žiūronus", – dėstė mintis J.Sabaitis.

Vakar dailininkas Klaipėdos įvaizdžio komisijai pristatė paties sumeistrautą 70 kartų sumažintą apžvalgos bokšto modelį, kuriame matyti smulkiausios detalės – pradedant tvorele papėdėje ir baigiant teleskopu apžvalgos aikštelėje.

"Kaip supratau, Klaipėdos įvaizdžio komisijai ta idėja patiko, bet didžiausia problema – pinigai, reikalingi tam sumanymui įgyvendinti. Įrenginys galėtų kainuoti apie 3 mln. eurų", – mano J.Sabaitis.

Dailininkas įsitikinęs, kad toks bokštas miestui būtų garbė, o žmonėms teiktų malonumo ir džiaugsmų.

"Gerai, kad Klaipėdoje yra kūrybingų žmonių. Menininkų ir poetų tautai nebus per daug. Ir visos jų idėjos yra labai geros, tik klausimas, kaip jas realizuoti. Manyčiau, kad tuos jų sumanymus reikėtų eksponuoti viešai, gal atsirastų koks nors rėmėjas, kuris ryžtųsi juos įgyvendinti, o miestas tam pinigų, deja, neturi", – dėstė Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijos narys Mindaugas Petrulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėmelis t.y. mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai

Audronė

Audronė portretas
Ar pradės galvoti kas nors apie Smiltynę?

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Tokiame aukštyje ir prie tokio vėjuotumo yra gryna nesąmonė net siūlyti tokius projektus su Meridiano butaforija viršūnėje. Prie ko čia ši butaforija... Legendinė Neringa prijuostės pagalba sunešė ir supylė iš smėlio Kuršių Neriją ,kad apsaugoti nuo jūrų uraganų pakrantės žvejus... Tad gražiausia būtų perkelti iš Klaipėdos į Smiltynę skulptūrinę Neringos kompoziciją [ dabar esančią užmirštą bei apleistą Kūlių vartų gatvelėje ] ir įkurdinti ją kaip tik minimos kalvos viršūnėje... Gražiai įkurdinta ,apšviesta ,pagerbta legendinė Neringa sveikintų visus atvykstančius į kurortinę Nerijos žemę ,geros kloties linkėdama lydėtų žvejų [ ir ne tik ]laivus į jūras - vandenynus...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių