Uostamiestyje – karinės pajėgos

Uostamiestyje – sujudimas. Nuo ankstaus ryto mieste vyksta neramumų imitacijos: aidi šūviai,  gaudžia sirenos, ratus suka sraigtasparnis.


 

Uostamiestyje – sujudimas. Nuo ankstaus ryto mieste vyksta neramumų imitacijos: aidi šūviai,  gaudžia sirenos, ratus suka sraigtasparnis.

Jau ketvirtą dieną šalyje vykstančios karinės pratybos „Žaibo kirtis“ trečiadienį persikėlė į uostamiesčio gatves. Kariškių veiksmai klaipėdiečiams sukėlė įvairių reakcijų.

Pratybose apytiksliai dalyvauja netoli pusės tūkstančio karių. Pastarieji praktikavosi ir Klaipėdos uosto bei Palangos oro uosto prieigose.

Krašto apsaugos ministerijos Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kpt. Donatas Suchockis komentavo, kad įvairūs incidentai su sužeistaisiais prasidėjo jau nuo 7 val. ryto
Apie 10 val. centrinėje keleivių terminalo krantinėje vyko speciali karinė operacija, o 12 val. – Klaipėdos Žalgirio stadione ir aplink esančioje teritorijoje.

Kareiviai modeliuoja kritines situacijas: kelia neramumus ir grėsmę strateginiams objektams, siekia išprovokuoti konfliktines situacijas, netgi ima įkaitus.

„Šiandienos pratybos jungia 455 karių, kurie mėgina užimti kontrolės postus, patekti į saugomas teritorijas, deda imitacinius sprogmenis. Taip pat apsimeta žurnalistais ar kitų profesijų atstovais, bandydami patekti į saugomą teritoriją. Pavyzdžiui, neseniai buvo imituojamas civilių žmonių sužeidimai ir jų evakuacija į miesto ligonines“, – aiškino LDK Butigeidžio dragūnų bataliono Civilių ir karių bendradarbiavimo (CKB) kuopos specialistė vyr. eil. Rasa Tautavičiūtė.

Šių pratybų tikslas – užtikrinti efektyvią Klaipėdos uosto, Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo teritorijos bei Palangos oro uosto apsaugą.   

Pratyboms buvo skirtas sraigtasparnis, kuriuo į Klaipėdos respublikinę ligoninę buvo gabenami tariamai sužeisti kariškiai.

Žmonių reakcijos – įvairios. Vieni smalsavo, stebėjosi, kiti – puolė fotografuoti.

Karinės pratybos „Žaibo kirtis“ šalyje tęsis iki gegužės 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
Žalieji žmogeliukai ? :)

matėm

matėm portretas
kaip kelintą dieną Liepojos gatve važiuoja karinis automobilių kortežas. jausmas ne šventiškas, šiek tiek keliantis nerimą.

FTW

FTW portretas
to as: Zalieji teroristai buvo ne išsidažę veidus, o su kaukėmis. O čia elementarus kamufliažas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių