Uostamiestyje svečiavosi laineris įžymybė

Du uostamiestyje apsilankę kruiziniai laineriai vakar atplukdė kelis tūkstančius turistų iš daugiau nei trisdešimties šalių. Viename iš laivų jau ilgą laiką filmuojama populiari vokiečių laida.

Kruizinei linijai "Regent Seven Seas Cruises" priklausantis 207 m ilgio "Seven Seas Voyager" laineris prisišvartavo prie Centrinio Klaipėdos terminalo krantinės, o kitas – "Phoenix Reisen" linijoms priklausantis 190 m ilgio laivas "Amadea" apsistojo Kruizinių laivų terminale.

Šešių žvaigždučių kategorijai priskiriamas laivas "Seven Seas Voyager" į Klaipėda atplukdė 737 turistus bei 447 įgulos narį. Kruizą po Baltijos jūros šalis pasirinko 31-os šalies turistai, iš kurių didžioji dauguma – JAV, Meksikos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės, Kanados gyventojai.

Kruiziniu laivu "Amadea" atvyko 624 turistai iš Vokietijos bei 292 įgulos nariai.

Įdomu tai, kad šis laivas naudojamas ne tik pramogoms ir susisiekimui, bet pasitarnauja ir televizijai. Jame filmuojama Vokietijoje viena labiausiai žiūrimų šou laidų "Das Traumschiff".

"Serialas jau daug metų filmuojamas laive. Jame rodoma, kaip šou herojai keliauja po įvairiausias šalis ir patiria nuotykių. Šis laivas – serialo žvaigždė", – pasakojo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Vakar rytą kruiziniais laineriais atplaukę svečiai iš užsienio ne tik apžiūrėjo senamiestį, bet vyko į Palangą, Nidą, Juodkrantę, Kretingą, Lapių kaimą bei Plateliuose esantį Šaltojo karo muziejų.

R.Savickienės teigimu, turistus domina ne tik Kuršių nerija, bet ir lietuviškas kaimas.

"Kiekvienas turistas – labai skirtingas ir renkasi vis kitus maršrutus. Dažniausiai apžiūrima pati Klaipėda, Palanga, Kuršių nerija, organizuojami žygiai dviračiais. Beje, turistai apsilanko ir kaimuose", – sakė pašnekovė.

Atvykusius užsieniečius Teatro aikštėje vakar pasitiko liaudies amatų mugė. Turistų laukė muzikantai ir prekeiviai, siūlantys įsigyti lietuviškų prekių – nuo gintarinių papuošalų iki medaus.

Laineriai Klaipėdos uostą paliko popiet, apie 15 val. Jau rytoj uostas sulauks naujų svečių. Čia penktadienio rytą prisišvartuos 182 m ilgio kruizinis laivas "Wind Surf".

Rudenį – spalio 5-ąją kruizinės laivybos sezoną uždarys 193 m ilgio laivas "Aida Cara".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių