Uostamiestyje – turistų antplūdis

Paskutinė pirmojo vasaros mėnesio diena Klaipėdoje buvo gausi turistų. Antradienį uostamiestis pasitiko du kruizinius lainerius. Jie atplukdė beveik porą tūkstančių turistų, kurie pasklido po miestą bei pajūrio kurortus.

Paskutinė pirmojo vasaros mėnesio diena Klaipėdoje buvo gausi turistų. Antradienį uostamiestis pasitiko du kruizinius lainerius. Jie atplukdė beveik porą tūkstančių turistų, kurie pasklido po miestą bei pajūrio kurortus.

Pirmasis kruizinis laineris pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė apie 8 val. Laivas "Marina", kurio ilgis siekia 239,30 m, uostamiestyje šiemet svečiuojasi jau antrą kartą.

Paskutinį kartą Klaipėdoje šis laineris viešėjo birželio 24-ąją. Šįkart kruizinis laivas į Klaipėdą atplukdė 1 223 turistus bei 771 įgulos narį.

Kelionė po Baltijos jūros šalis, kurioje Klaipėda tapo viena stotelių, sudomino keliautojus iš 42 šalių. Daugiausia turistų šiuo laivu vakar atplaukė iš JAV, Didžiosios Britanijos, Honkongo, Australijos, Kanados.

Netrukus po to, kai "Marina" prisišvartavo, uostamiestį pasiekė kitas kruizinis laineris – "Ocean Princess".

Tiesa, šis laineris kur kas mažesnis, jo ilgis tesiekia 181 m. Su Bermudų vėliava plaukiančiu laivu į Klaipėdą atvyko 660 turistų.

Beveik du tūkstančiai dviem kruiziniais laineriais atplaukusių svetimšalių bemat pasklido po miestą bei jo apylinkes.

1 100 turistų pasirinko įvairias ekskursijas. "Marina" atplaukusiuosius labiausiai domino Palanga, Juodkrantė, Šaltojo karo muziejus, Lapių kaimas, netrūko ir susidomėjusiųjų uostamiesčiu.

"Ocean Princess" keleiviai susigundė ekskursijomis Klaipėdoje bei Kretingoje, Palangoje, rinkosi ir kelionę į "Švyturio" alaus daryklą.

Nors dviem kruiziniams laivams vietos uoste ir pakako, tačiau toks reiškinys Klaipėdoje nėra dažnas – per sezoną tebūna vos kelios tokios dienos. Šiemet tai pirmas, tačiau ne paskutinis kartas.

Du laineriai uostamiestyje švartuosis liepos 4-ąją. Liepos 22-ąją atplauksiančiam gigantui "Costa Pacifica" į draugiją atskubės laineris "Albatros".

Liepos 29-ąją miestą aplankys du su Bahamų vėliava plaukiojantys kruiziniai laivai "Amadea" ir "Seven Seas Voyager".

Rugpjūčio 13-ąją pro Klaipėdos uosto vartus įplauks net trys laineriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvieskim atvykti dar ir dar...

kvieskim atvykti dar ir dar... portretas
tai džiaukimės ir "apšokinėkime" juos kaip įmanoma geriau, kad po visą eu ir ne tik pasklistų kalbos jog lietuviai labai paslaugūs, šilti, svetingi ir, kad Lietuvoje yra ką veikti :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių