Uoste prisišvartavo Prancūzijos karinis laivas

Pirmadienį į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą atplaukė 54 metrų ilgio Prancūzijos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Pluvier“. Dviejų dienų vizito metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę į jį patekti.

Pirmadienį į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą atplaukė 54 metrų ilgio Prancūzijos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Pluvier“. Dviejų dienų vizito metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę į jį patekti.

Draugišku vizitu uostamiestyje viešinčio karinio laivo įgulą sudaro 21 narys, iš kurių – 4 karininkai, 11 puskarininkių ir 6 jūrininkai.

Pagrindinės šio laivo užduotys – Prancūzijos gynybinių interesų Šiaurės jūroje ir Anglijos kanale saugojimas, laivybos bei žvejybos kontrolė, ekonominės zonos žvalgyba, taip pat taršos prevencija jūroje.

Į uostamiestį laivas atvyko po dalyvavimo tarptautinėse paieškos ir gelbėjimo pratybose „Baltic Sarex“. Praėjusią savaitę šios pratybos vyko Baltijos jūroje prie Bornholmo (Danija) salos, o jose dalyvavo ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Aukštaitis“.

Uoste prisišvartavusio patrulinio laivo „Pluvier“ vadas kpt. Tanneguy Biseau pažymėjo Klaipėdoje viešintis pirmą kartą.

„Džiaugiuosi šia galimybe. Visai neseniai su įgula dalyvavome tarptautinėse pratybose „Baltic Sarex“, kurios buvo vienas iš pagrindinių mūsų kelionės tikslų. Tiesa, mums jau ne kartą yra tekę pabuvoti bendrose su Lietuvos karinėmis jūrų pajėgomis pratybose Baltijos jūroje. Būsime čia kelias dienas, o prieš grįžtant į Prancūziją apsilankysime Lenkijoje“, – nurodė laivo vadas T.Biseau.

Pasak Karinių jūrų pajėgų atstovo civilių ir karių bendradarbiavimui kapitono leitenanto Antano Brenciaus, Prancūzijos kariniai laivai neretai užsuka į uostamiestį.

„Dažniausiai apsilankymų tikslas būna panašus – karinių jūrų pajėgų vadas dalyvauja viešuose renginiuose, ceremonijose, vyksta oficialūs vizitai“, – aiškino A.Brencius.

Antradienį, kartu dalyvaujant Lietuvos ir Prancūzijos karinių jūrų pajėgų kariams, bus pagerbtas Vilhelmo kanalą stačiusių ir ten žuvusiųjų prancūzų karo belaisvių atminimas.

Renginiuose dalyvaus Prancūzijos ambasadorius, Prancūzijos gynybos atašė Lietuvai, Lietuvos krašto apsaugos viceministras Marijus Velička, Karinių jūrų pajėgų vadas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas.

Prancūzų laivas trečiadienį, gegužės 13 d. išplauks į Lenkiją.

Šįkart miesto gyventojai ir svečiai turi išskirtinę galimybę iš arčiau apžiūrėti laivą. Norintiems į jį patekti privaloma išankstinė registracija.

Užsiregistravę lankytojai Prancūzijos karinių jūrų pajėgų patrulinį laivą „Pluvier“ gali apžiūrėti pirmadienį ir antradienį po pietų, nuo 17 val. iki 19 val.

Lankytojų registracija vykdoma elektroniniu paštu olivier@amberroute.eu, kreipiantis į Prancūzijos garbės konsulą Klaipėdoje Olivier Criou. Užsirašymo patvirtinimą ir asmens tapatybės dokumentą bus būtina pateikti prieš įlipant į laivą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geografija

geografija portretas
Lietuva lietuviskai-lietuva

?

? portretas
Kur ta patvirtinima gauti? Kazkokia keista sistema...

geografija

geografija portretas
Anglijos kanalas lietuviskai - Lamansas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių