Uždarys eismą Tilžės gatvės dalyje

Į miestą įvažiuoti ir iš jo išvažiuoti norintys vairuotojai nuo pirmadienio turės aplenkti Tilžės gatvę ir rinktis kitą kelią. Ties geležinkelio pervaža bus uždarytas eismas.

Planuojama, kad tokie apribojimai bus taikomi dvi savaites – iki liepos 25 d.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, uždaryti eismą per geležinkelio pervažą reikia, nes nėra kitos galimybės iškelti ir atnaujinti inžinerinių tinklų, tarp kurių – nuotekų, elektros.

„Tokie eismo apribojimai buvo numatyti, jau pasirašant Tilžės gatvės dalies rekonstrukcijos rangos darbų sutartį. Pasirinktas pats parankiausias laikas, kai visi mokiniai jau atostogauja, nėra didelių miesto renginių. Iki Jūros šventės eismas per geležinkelio pervažą bus atnaujintas. Atsiprašome miestiečių už galimus nepatogumus“, – tvirtino pavaduotoja.

E.Mantulova pabrėžė, kad visas įstaigas, esančias Tilžės gatvėje, iš miesto pusės bus galima pasiekti. Eismas bus organizuojamas kaip ir iki šiol – laikinu keliu.

Planuojama, kad arterija per visą savo plotį bus išasfaltuota iki rugsėjo.

Tada kelininkai turėtų persikelti į šios arterijos, Šilutės plento ir Mokyklos gatvės žiedinę sankryžą. Pastaroji bus pertvarkyta į reguliuojamą šviesoforais. Kada kelininkai galės pradėti dirbti sankryžoje, priklausys ir nuo to, kada bus paklotas lietaus nuotekų kolektorius.

Tilžės gatvės dalies nuo geležinkelio pervažos iki šios arterijos žiedinės sankryžos su Šilutės plentu, Mokyklos gatve atnaujinimu rūpinasi savivaldybė.

Darbus atlieka konkursą laimėjusi įmonė „Žemkasa“ kartu su ribotos atsakomybės bendrove „Tilts“. Šie darbai atsieis beveik 4,119 mln. eurų.

Sutartyje numatyta, kad Tilžės gatvės dalies rekonstrukcija turi būti atlikta per trejus metus. Bus pakeista arterijos danga, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų takai, atnaujinti inžineriniai tinklai.

Darbai baigti ir Tilžės gatvės dalyje nuo Jakų žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos. Juos organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, o atliko įmonė „Lemminkainen Lietuva“.

Maždaug dviejų kilometrų Tilžės gatvės ruožo atnaujinimas pagal sutartį kainuos per 1,7 mln. eurų. Pakeista visa danga, jos konstrukcijos, įrengta vandens nutekėjimo sistema, drenažai, pralaidos.

Po rekonstrukcijos kelio eismo juostų skaičius nesikeitė – išliko dvi, tačiau jos platesnės. Papildomos eismo juostos įrengtos sankryžose, ties posūkiais, atsirado įvažos autobusams į stoteles. Šioje Tilžės gatvės dalyje paklotas ir pėsčiųjų-dviračių takas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dana

Dana portretas
Šita Latvijos bendrovė,Latvijoje kelius taip išasfaltavo,kad gyventojai ją keikia ir dabar.Taip kad važiuosime Tilžės g.kaip ant arklių

klp

klp portretas
Pabandyk naktį ten pavažiuoti, pilna kliūčių kurios nepažymėtos, pavojinga važiuoti ir šast stop ženklas tiesiai prieš pervažą išnyra, turi būti taip suprojektuota, kad ir žioplas galėtų važiuoti juk yra žmonių kurie ir su akiniais važinėja.

to KLP

to KLP portretas
tokių kaip jūs vairuotojų reikia saugotis, nes jūs kelių eismo taisyklių nežinote net. Ieško jis mat stop juostos. O tai ženklas kam reikalingas? varnoms nutūpti?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių