Užgavėnių šiupinys kvies aukoti gausioms šeimoms

Savaitė prieš Užgavėnes šiais metais uostamiestyje bus pažymėta gerų darbų maratonu. Besigardžiuodami tradiciniu Klaipėdos ir Žemaitijos krašto šiupiniu, miestiečiai galės paaukoti daugiavaikėms šeimoms.

Savaitė prieš Užgavėnes šiais metais uostamiestyje bus pažymėta gerų darbų maratonu. Besigardžiuodami tradiciniu Klaipėdos ir Žemaitijos krašto šiupiniu, miestiečiai galės paaukoti daugiavaikėms šeimoms.

Tikslas – autobusiukas

Trečią kartą rengiamo Užgavėnių šiupinio siela ir organizatorė Edita Mildažytė priminė, kad pernai Klaipėdos dramos teatro spektaklio apie karalienę Luizę pastatymui akcijos metu pavyko surinkti 105 tūkst. 400 litų.

„Užsibrėžtą planą viršijome net 5 000 litų. O šiais metais norime padėti daugiavaikėms šeimoms. Paramos gavėjai – nėra stokojančios ar probleminės šeimos. Priešingai, dauguma jų – atsakingos ir darnios. Tačiau, patys pagalvokite, ką reiškia dešimties asmenų šeimai pajudėti iš namų? Vieno automobilio nepakanka, autobuso bilietų – dešimt , kino teatre – vėl toks pats skaičius , o ką jau kalbėti apie piceriją ar kavinę“, – skaičiavo E.Mildažytė.

Anot jos, šiais metais vienas pagrindinių Užgavėnių šiupinio tikslų – surinkti pinigus Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrui taip reikalingam autobusiukui. Tikslios sumos, kiek norėtų gauti lėšų,  labdaringo renginio organizatorė įvardyti nesiryžo.

„Surinksime 60 tūkst. litų, už tiek ir pirksime naują autobusiuką. Tačiau labai džiaugsimės, jei miesto įmonės ir gyventojai suaukos ir 80 ar 100 tūkst. litų“, – sakė pašnekovė.

Puoselėja tradicijas

Šiemet, kaip ir dera gausią šeimą auginantiems žmonėms, akciją globoja pirmoji uostamiesčio pora – Inga ir Vytautas Grubliauskai. Kaip teigė meras V.Grubliauskas, labdaringas Užgavėnių šiupinys mieste jau tampa nuolatiniu renginiu, kuris gaivina senojo Klaipėdos krašto tradicijas.

„O E.Mildažytę dar po poros tokių akcijų jau galėsime vadinti klaipėdiete“, – juokavo V.Grubliauskas.

Renginio globėja I.Grubliauskienė teigė, kad mintis nupirkti autobusiuką, kilo neatsitiktinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

assss

assss portretas
labai smagu, eisim ragauti prieš Užgavėnes

piktas

piktas portretas
KANDONU DEZE O NE PINIGU JIEMS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių